De danske ladies tog team GULD til de nordiske mesterskaber i Finland i dag

Nogle gange taler billeder sit helt eget sprog

photo credit: Karin Nissen
Malene Ebbesen, Mai Tofte Olesen, Kimi Nielsen, Karin Nissen og Helene Melsen. Photo credit: Karin Nissen

Malene Ebbesen, Mai Tofte Olesen, Kimi Nielsen, Karin Nissen og Helene Melsen. Photo credit: Karin Nissen

Dagens korteste og mest præcise beskrivelse af de 4 guld ladies

"Alle havde en fantastisk ridetur idag. Hestene var med os hele vejen rundt. Stemningen er rimelig god kan jeg love dig for," fortæller Karin Nissen fra danskerlejren i Finland.

Sidste afpudsning af britterne inden OL

CDI3 i Hartpury 8. og 9. juli

Selvom det er sidste afpudsning af britterne inden OL, så er det rent faktisk første gang at Charlotte Dujardin og Valegro rider ad midten siden sidste sommer til EM i Aachen.

Udover Valegro, Nip Tuck og Atterupgaards Orthilia, så mangler britterne endnu at udpege deres 4. mand til holdet. 

Næste weekend går Grand Prix klassen fredag kl. 14.30 UK tid (13.30 DK tid) mens Grand Prix Specialen går søndag kl. 12.30 UK tid (11.30 DK tid). Küren er programsat til lørdag aften (endnu uden endeligt tidspunkt). 

Stævnet kan følges via livestreaming og vil naturligvis trække ekstra opmærksomhed med Valegro og Charlotte Dujardin til start. 

Alle links til stævnet incl. live streaming finder du via kalenderen på H2R

Se hele deltagerlisten her, som også er med Ulrik Mølgaard og Michigan.


Super aften træning til alle danskere i Finland

Melder klar til konkurrence

"Status på aften træningen er super god. Hestene befinder sig godt på banerne. De er ikke trætte så vi er faktisk lidt spændte på imorgen."

Rustique for et velfortjent bad efter træningen. Photo credit: Karin Nissen

Rustique for et velfortjent bad efter træningen. Photo credit: Karin Nissen

"Mike Kohlschmidt, Michael Søgaard og Rune Willum er også ankommet, så trænerne er i kørt stilling", fortæller Karin Nissen.  

Donna Silver og Rose Bang Henriksen skridter varm på konkurrencebanen. Photo credit: Karin Nissen.

Donna Silver og Rose Bang Henriksen skridter varm på konkurrencebanen. Photo credit: Karin Nissen.

Og Rune Willum er også klar. Photo credit: Karin Nissen

Og Rune Willum er også klar. Photo credit: Karin Nissen

Team Grand Prix klassen starter i morgen kl. 14.30, hvor Helene Melsen og Aston Martin er første ekvipage. Se start listen her. 

Danske senior ekvipager klar til team konkurrence i morgen

Karin Nissen fortæller fra DK-lejren i Finland:

"Alle GP heste igennem vet. check uden problemer. Så nu står den på træning fra os alle her til aften på konkurrence banen."

Photo credit: Karin Nissen

Photo credit: Karin Nissen

Hygge i danskerlejren

"Vejret er super godt med 24 grader. Der er ret mange fluer, men det må man forvente i Finland, men dog ingen insekter i stalden så det er skønt.

Vi er indkvarteret i hytter hvor alle danskerne bor sammen. Så vi har mulighed for at købe ind og få "normalt" mad, så det er ret dejligt. Det er hyggeligt at vi alle er samlet pony, junior, youngrider og seniorer."

Photo credit: Karin Nissen

Photo credit: Karin Nissen

25 timers transport er veloverstået

Nordiske mesterskaber i Finland den kommende weekend

For seniorerne er programmet følgende:

Torsdag kl. 15.15 - team Grand Prix

Fredag kl. 15.15 - Grand Prix Special

Søndag kl. 14.45 - Grand Prix kür

De danske seniorer er: Karin Nissen med Eno, Mai Tofte Olesen med Rustique, Helene Melsen med Aston Martin og Malene Ebbesen med Miro.

Med Nissen på tur til Finland

Desværre vil der ikke være livestreaming fra mesterskaberne, men istedet har berider Karin Nissen indvilget i at holde H2R læserne lidt opdateret under vejs.

"Vi har haft en super tur herop - faktisk ingen trafik.

Vi valgte at lave det første stop allerede efter 4 timer, så det passede med fodring m.m. Videre derfra til et ridecenter lige omkring Stockholm, hvor vi gjorde hvil i ca 3.5 time. Derfra gik turen til færgen i Kapellskär.

Photo credit: Karin Nissen

Photo credit: Karin Nissen

Her ventede ca. 20 hestetransportere på at komme med. Det var helt vildt. Sejlturen forløb uden problemer, og vi havde lavet en boks i vores transport så Eno kunne placere sig som han ville. Han var super nem at rejse så langt med. 

Photo credit: Karin Nissen

Photo credit: Karin Nissen

Vi ankom heroppe kl 12.30. Hestene står i superfine bokse og vi blevet taget godt imod. Desværre viste det sig at konkurrencebanen kun var åben for de danske ryttere mellem kl 12 og 13. Hvilket var rimelig vanskeligt, da vi nærmest ikke var ankommet der. Men en meget sød og behjælpelig steward fixede, at vi kunne ride sammen med de finske ryttere inden banerne blev lukket.  

Photo credit: Karin Nissen

Photo credit: Karin Nissen

Eno virker tilpas til trods for de 25 timers rejse. Han har fået en god skridt tur på banen, og ganske let arbejde så han føles rigtig godt tilpas. Efterfølgende var det massagedækkenet som han nød i fulde drag. De andre danskere er også velankommet, og alt i alt ånder alt ro og fred."

Photo credit: Karin Nissen

Photo credit: Karin Nissen

I morgen mellem 16.00 og 18.00 er der vet. check.

 

 

 

 

Online magasin fra DM

Hestemagasinet var i fredags online med deres første udgave af et e-magasin, om det netop afholdte DM for seniorer og DM for para dressur.

Omend ikke "live nyheder" så ihvertfald høj aktuelle nyheder og historier fra mesterskaberne, som fortjener fuld fokus nu.

Ansvarshavende redaktør for Hestemagasinet Thomas Bisgaard fortæller om baggrunden for det nye online e-magasin bl.a. er:

"Det er bare blevet gammeldags at bruge plads i den trykte udgave, fordi når magasinet udkommer mindst 14 dage efter, og ofte længere tid efter, så er nyhedsværdien af en begivenhed jo nu om stunder gået tabt. De læsere der interesserer sig for det, har allerede orienteret sig, og de andre gider ret beset ikke læse om det.

Istedet vil vi hellere trykke de gode historier, dem man kan lære noget af, men der har vi jo brug for de gode ryttere, så det giver mening af dække begivenheder som DM."

Ierland klarede den desværre ikke

Nyhed på Helgstrand Dressage i dag

Søndag aften fik Ierland desværre et tilbagefald efter den operation, som han gennemgik for 2 måneder siden. Ierland blev kørt til Højgaard Hestehospital, men han stod desværre ikke til at redde.

Vi er utrolig kede af at miste, denne fantastiske unghingst, som vi er overbeviste om ville have haft en spændende fremtid foran sig. Han var en hingst med en stor personlighed, og som fra starten har været en "darling" i stalden.

Succesfuld følskue på Blue Hors for avler og ny ejer

I lørdags var der samlet knap 120 føl til bedømmelse på Blue Hors. Et kig i programmet vidnede også om, at mange af føllene var til salg. 

For tyske Dr. Kerstin Klieber fra Dressurstall Sandbrink var dagen sat af til et besøg på Blue Hors, dels for at hilse på hendes tidligere hingst Blue Hors Farrell, men også for at tage et skarpt kig på de mange føl.

Turen blev andet end forgæves

Det skarpe øje som Kerstin er kendt for at have, uanset om det er føl eller ungheste fangede også et par af føllene - særligt katalog nr. 205 et mørkebrunt hingsteføl efter Blue Hors St. Schufro / De Noir / Michellino, avlet af Stutteri Aalykke i Vejen.

Så det var bestemt de 7 timers føl kiggeri samt de tilhørende 900 km i bil værd, fortæller Kerstin når hun nu for 2. gang kan kalde sig ejer af en Dansk Varmblod.

Klieber´s første DV´er var JJ Jaguar avlet af JJ Horses i Norge, som var efter Jazz/Deemster, som blev solgt sidste år på auktion i Wellington i USA.

Det handler om at slå til

Efter at have set hingsteføllet til præmieoverrækkelsen og fanget et par momenter på video, var Kerstin målrettet i kulissen for at fange avlere og ejere, mor og datter, Suzi Fischer Sørensen og Christina Fischer Urup. Lige i Kerstins fodspor var auktionsteamet fra den hollandske følauktion Borculo.

Om salget af Aalykkes Schokolade fortæller Christina Urup: "Ja, Kerstin var hurtig og vi er rigtig glade for at have solgt ham til hende. Aalykkes Schokolade's mor Katholt's Libra er jo søster til UVM-deltager Katholt's Bossco og vi var så heldige at få lov at købe hende sidste år af avleren. Vi ifolede hende så med Blue Hors St. Schufro og det er hun blevet igen i år.

Vi glæder os meget til at følge hans udvikling og videre færd, og det er jo altid spændende når man sælger et føl til en rigtig skarp indkøber."

Verdades vinder Grand Prix Special i Rotterdam (video som føl og i dag)

Kvalitet også som føl

Nogle gange kommer man forbi noget helt specielt, som da en god bekendt af amerikanske Laura Graves mor Freddie Graves lagde den her meddelelse op på Facebook, hvor Laura´s mor beder om hjælp til at finde en hest til sin datter:

"14+ years ago, Freddie Graves asked me to go foal shopping in Holland to find a horse for her daughter Laura. This is the foal tape I made for them - and Diddy is the first one. As Verdades is now world famous, I thought everyone would enjoy seeing this video of him as a baby! It was fun finding him in a field, and even more fun seeing him become so famous! Thank you Laura and Freddie for trusting me to find a horse for you and for buying him sight unseen! I couldn't be more happy for you and there is no one more deserving of this horse than Laura!" 

Nyd Verdades som føl herunder, og i gårsdagens Grand Prix Special sejr i Rotterdam:

77,314%

Hingsten Atterupgaards Botticelli godkendt i tyske OLD Verband

Selvom den 4-årige hingst Atterupgaards Botticelli e. Benetton Dream / Caprimond / Donnerhall ikke faldt i DV dommernes smag i marts måned, så valgte Kristine og Michael Sinding alligevel at stille den top moderne og særdeles velgående unge hingst i tyske Oldenburger Verband, hvor han opnåede godkendelse. 

Botticelli har allerede aflagt godkendt 14 dages test i Tyskland, hvor han opnåede et samlet resultat på 8,40, og skal nu blot opnå 7,5 i championat eller tilsvarende for at være færdig kåret.

Han står til rådighed for interesserede avlere. Botticelli er halvbror til Atterupgaards Seebach og Fassbinder. Moren Dicte er helsøster til den nyslåede danmarksmester Atterupgaards Cassidy.

Stutteri Atterupgaard tilbyder avlerne at bruge Botticelli til en billig 1. rate på kr. 1500,- (2. rate kr. 5000,-) + moms. Kontakt Kristine på 40408110.

www.atterupgaard.dk

De "nye" hollandske ekvipager som står klar i kulissen (video)

Weekendens internationale dressur fra Rotterdam er slut.

Masser af god sport med "nye" hollandske ekvipager som er klar i kulissen. Det er altid spændende når nye ekvipager finder vej til den internationale scene, men endnu mere spændende når de også formår at levere kvalitet som gør dem interessante i toppen af sporten.

Efter en skarp tur i gårsdagens Grand Prix Special for Adelinde og Parzival holder de sig stadig fast i en teamplads.

De to nye Cennin med Madeleine Witte-Vrees og Apache med Emmelie Scholtens red begge kür turen i CDI3 i går, hvor Cennin og Madeleine viste en særdelses flot og udtryksfuld tur, og kunne også slutte deres stævne af med en sejr, mens Apache og Emmelie fik uventede problemer i den første dobbelt pirouette, som kostede dyrt.

Adelinde Cornelissen havde også Aqiedo med i CDI3 turen, og var placeret som hhv. nr. 6 i Grand Prix og nr. 4 i Grand Prix Special.

Se de 3 ekvipagers Grand Prix ture her:

Dorothee Schneider og Sezuan nr. 2 i en S3 klasse i Heroldsberg

Opvarmningen til UVM for 7 års er startet

I går blev Dorothee Schneider og Sezuan nr. 2 i en S3 klasse - svarende til Prix Sct. Georg niveau. 

Super flot trav tur med masser af udtryk og flot form. Afspændt fri skridt. Den samlede skridt bliver lidt spændt med lidt uens forbens bevægelse. I galopturen bliver pirouetterne lidt svære og ikke helt gennemsprungne samlede galopspring rundt, ligesom også serierne bliver lidt spændte og usikre. 

Klassen bliver vundet af den 8-årige Suppenkasper med Helen Langehanenberg.

Se resultatet af klassen her. 

Se UllrichEquine's St. Emilion og Dorothee Schneiders vinder GP herunder.

Spændende udfordring at dømme de 3 års og 4 års fortæller Cathrine Dufour

Sammen med Klaus Munkedal havde den nykårede Danmarksmester Cathrine Dufour sin debut som meddommer til 3 års og 4 års championaterne på Blue Hors i dag. 

H2R har fanget Cathrine for at høre lidt om niveauet, men også den nye rolle i "dommer stolen".

"Det var generelt en super spændende og positiv oplevelse."

"Der var flere kvalitets heste. 3 års holdet var nr 1 og 2 helt i klasse for sig og begge flotte og korrekte fremviste. Generelt var der ikke nogen af de 3 års der rigtig fik vist deres skridt - en konsekvens af de 'farlige omgivelser."

"For de 4 års var de tre bedste klart også i en klasse for sig. Lotte Straarup fremviser klassens vinder og nr 3 på flotteste vis, hvor specielt vinderen ser ud til at blive en fremragende ridehest." 

"Nr 2 i klassen var hamrende flot i typen, men manglede måske idag en anelse power i fremvisningen."

Synes du det er nemt at spotte potentialet? Hvordan var dit samspil med Klaus Munkedal, da han jo prøvet det før. Havde i diskussioner under vejs?

"Jeg synes faktisk potentialet var ret lige til at spotte, da mange af hestene blev flot fremvist."

"Munkedal er hamrende dygtig og virkelig en fornøjelse at stå ved siden af. God sparring og 'diskussion' omkring hver hest. Generelt var jeg nok lidt mere til den hårde side end Munkedal, men sammen fandt vi en fin balance gennem klassen - rækkefølgen blev den helt rigtige synes vi."

"Det kan være svært som rytter, for der var nogle af hestene vi ikke dømte så højt pga. dagsformen, men nogle af dem ville jeg helt sikkert elske at arbejde med, fremfor nogle af dem der røg lidt højere op. I "dommer stolen" er vi nødt til at kigge meget på dagsformen og dømme ud fra hvad vi ser - selvom man kunne se nogle var påvirket af omgivelserne."

Synes du man måske skulle vægte kapacitet endnu højere i championater for unge hest, eller er det for usikkert at give den karakter større vægt?

"Hvis man vil finde den bedste HEST så ja. Men hvis fremvisning osv skal betyde en del, så er det svært. Der er mange aspekter af det, men såfremt der kun tales kvalitet for fremtiden, så er det naturligvis potentiale karakteren der betyder noget."

CDI3 Grand Prix med flere rigtig spændende ekvipager

Ingen tvivl om at "rebet strammes" hos mange nationer nu

Australierne kæmper for det, svenskerne kæmper for det, hollænderne kæmper for det, amerikanerne kæmper for det og englænderne kæmper for det. Det viste gårsdagens Grand Prix i "skoven" i Rotterdam med tydeligste spor. 

Den intense arena i Rotterdam som er henlagt til "skoven" gav for flere ekvipager de vanlige udfordringer, hvor tingene er meget tætte omkring banen. 

For dem der fulgte med på twitter løbende og resultattavlen var der spændende takter at spore, omend de ikke var nye, så blev de nok bare endnu mere tydelige.

AUS

Kristy Oatley og hendes fantastiske Du Soleil er ikke 100% enige om alle tingene under vejs, dog viser ekvipagen ingen øvelsesmæssige svagheder, men masser af kvalitetshøjde punkter, som kun bliver forstyrret af nogle mindre fejl. De ser bestemt ud til at være OL klar.

Det samme gør Lyndal Oatley og hendes Sandro Boy omend de ikke havde deres bedste tur i går, så viser de den stabilitet og kvalitet som det australske team har brug for. Marry Hanna og Boogie Woogie var lidt mere end klar på "skovturen", men stadig med som en del af top 3 truppen, som iøvrigt er samme 3 damer som til OL i London. 

SWE

Therese Nilshagen og Dante Weltino viste deres flotteste tur til dato, selvom det pointmæssigt ikke var deres bedste tur. Parret ligner lige nu en skarp kandidat til Rio også. 

For Kimmie Choo Seq og Mads Hendeliowitz blev turen i går formodentlig deres "farvel" til en teamplads. Det kneb med at få det rigtige flow og kvalitet med hele vejen. 

NED

Hos hollænderne udspiller der sig en lidt anden situation. Som det ser ud lige i dag, så er de faktisk trådt ned af det store OL team podium, i det Johnson og Arlando ikke alene kan gøre det. Både Parzival og Siro virker som om de ikke er helt klare til opgaven. Istedet kunne man være "frække" om melde om generationsskifte, og så tage Apache og Cennin med på holdet. 

Apache og Emmelie Scholtens viste en suveræn tur i går. Fantastisk fokus og power hele vejen. Og først efter Emmelie er på vej ud af stadion "skriger" Apache i sædvanlig stil til omverdenen. 75,780% og med den kvalitet - det er en OL tur værdig. Parret har udviklet sig markant over året. Cennin har haft samme opadgående kurve, men turen i går blev dog med et billede af en lidt for inaktiv Cennin og meget kraft i hånden hos Madeleine. Øvelsesmæssigt er parret blevet rigtig skarpe. 

USA

Steffen Peters har en fantastisk hoppe i Rosamunde - uden tvivl et klart valg for ham til det kommende OL. Skrap er også team kammeraten Rosevelt med Allison Broke - de er OL klar. Det amerikanske team ligner lige nu podieplads med Verdades, Rosamunde, Gørklintgårds Dublet og Rosevelt. 

GBR

Britterne mangler 4. manden og desværre for Michael Eilberg, var det ikke gårsdagens tur som kunne cementere et skridt ind på holdet med Marakov. Ubalanceret i trav turen og tilmed også spooky under vejs. Parret må ses som ude af OL truppen med den tur. 

Det er tiden for de skarpe knive, og lige nu tæller hvert et trin eller fejltrin.