Dansk Team Junior guld til de nordiske mesterskaber i dag

Med gårsdagens stærke præstationer var det danske junior team kommet flot fra start til de nordiske mesterskaber. I dag var ekvipagerne klar til at ride det individuelle program.

Første danske ekvipage var Anna Maarbjerg Piechnik med Kirks Dibsi. Parret slutter som nr. 3 i dagens individuelle konkurrence med 70,342%. Parret starter ud med uro i indridningsparaden, men der fra rider Anna flot til hele turen. Dibsi går med et godt godt sving i traven og god balance, momentvis kunne man godt ønske sig lidt tydeligere overgange mellem øvelserne. God skridt tur, den samlede skridt kunne man godt ønske sig lidt mere samlet. God galop tur med gode changementer og god power. 

Anden danske ekvipage på banen var Natalie Hering og Litvinenko Sjælstofte. Parret kommer skarpt fra start, dejligt sving trav turen med godt udtryk. God skridt med super flot fri skridt. I galopturen bliver munden momentvis lidt åben, men Natalie får redet en flot tur med power og i det hele taget en dejlig gennemarbejdet hest. Parret slutter flot af som dagens bedste i den individuelle konkurrence med 71,474%.

Tredje danske ekvipage var gårsdagens individuelle vinder Kristian Würtz Green med Schuberts Don Diablo. Flot power og udtryk i traven, men får ikke helt den samme flotte bæring og smidighed med i traversaderne. I skridt pirouetterne bliver Don Diablo en smule bagom schenklen. I galopturen får ekvipagen desværre en dyr fejl i den første kontra galop, hvor der skal vises changement til højre ved M, men hvor Diablo ikke tager hjælpen og dermed får Kristian ikke vist changementet, men må i stedet lave overgang til galop og anspring til den nye galop inden den næste øvelse. Super ærgerligt med 0-1-0-3-1 fra dommerne (iøvrigt mystisk hvordan 3 dommere overhovedet kan give point for en øvelse der IKKE er vist, for der er overhovedet ikke antydning af et changement). Parret slutter individuelt som nr. 13 med 65.842%.

Fjerde danske ekvipage er Ann Sofie Nilausen med Eleverhøjs Sakharov. Ann Sofie rider godt til i trav turen med godt udtryk, tingene flyder godt under vejs. God skridt og med rigtig god fri skridt. Som hos Kristian og Diablo, bliver øvelsen med "stretch" lidt knap vist, idet man ikke helt fornemmer at der bliver givet nok efter på tøjlen, da der reelt ikke vises nogen opsamling af tøjlen efter at der har været givet efter. God galoptur med gode changementer og uden tekniske fejl. Ekvipagen slutter individuelt som nr. 5 med 69,500%.

Det danske team slutter med samlet score på 419,073, Sverige med 412,219 og Finland med 402,221.

More combinations lacking CDI4 qualities for today´s Grand Prix at Fritzens-Schindlhof (video)

One of Europes most beautiful events - without any doubt the home of family Haim-Swarovski hosting this weekends CDI4 competition in Austria.

20 combinations were ready for the Grand Prix with qualifier for Grand Prix Special. 

Irish Vancouver K and Judy Reynolds won with 75,580%, 3% ahead of Fohlenhof´s Rock´n Rose with Dorothee Schneider. 

From H2R point of view Vancouver K and Judy Reynolds seems to be rewarded for the often very tense short frame, hurried trot tour and very obvious tensions for the piaffe tours.

At the same time Dorothee Schneider showing her horse in a superb supple frame alle the way, todays best extended trot tours, a bit limited amount of piaffe steps and a bit unbalanced rhythm for the walk tour. Small canter into the last extended trot, but Dorothee has the "situation" under control immediately. 

Victoria Max-Theurer and her mare Blind Date seems to have made an agreement saying "you might wish for more, but I know exactly what I want to give you" from Blind Date´s point of view, and still showing a test without any technical issues.

Fabregaz and Fabienne Lütkemeier is also showing an error free test, but at the moment the piaffe tours are not getting along as smooth as we have seen them before. 

By the not placed (final half of the class) most of the combinations were struggling with a lot of technical issues, lack of balance, lack of clear rhythm for the gaits, and lack of harmony. 

See the entire results from the Grand Prix here. 

Danskerne skarpe og vinder Nordisk team guld

Lotte Skjærbæk og Skovens Rafael til Equitour Aalborg - photo credit: www.horse2rider.com

Lotte Skjærbæk og Skovens Rafael til Equitour Aalborg - photo credit: www.horse2rider.com

Danskerne viste skarp nordisk form i dagens Grand Prix klasse i Hammarö i Sverige

Dagens bedste danske ekvipage var Lotte Skjærbæk med Skovens Rafael. Ekvipagen slutter individuelt som nr. 2 med 71,660%.

Selvom parret endnu er "grønne" på Grand Prix niveauet, så formår de at vise en teknisk "næsten fejlfri tur", hvis man ser bort fra, at Lotte synes at 7 flotte toere er nok i programmet. Dejlig balance og udtryk i traven, god passage som endnu mangler lidt mere styrke, så det sidste udtryk kommer frem. Ubesværende overgange både ind og ud af piaffe turene, og piaffe ture hvor Lotte kan justere aktiviteten under vejs uden modstand fra Rafael. God skridt tur, og gennemsprungne serier og gode pirouetter, hvor den sidste bliver flottere centreret end den første. Et billede af en tur uden spændinger og med flot overskud og samlingsgrad. Ligner bestemt et godt bud på en individuel medalje senere på weeekenden. 

Næstbedste danske ekvipage er Malene Ebbesen Kohlschmidt med Mira. Fra træningsbanen den første dag løftede ekvipagen sløret for, at der var god kvalitet med til Sverige, og de skuffede heller ikke i dagens team konkurrence. De kommer lidt ubalanceret afsted i den første frie trav, men får efterfølgende lavet et par gode traversader. Den frie trav frem mod den første passage er god. Ubesværet og flydende første passage / piaffe / passage tur. Mira er en smule på tæerne i skridten. Zig-zag galoppen er en smule ubalanceret, gode serier og god kvalitet af pirouetterne selvom man godt kunne ønske sig en smule mere ro. Overgangen til samlet trav ved M kommer lidt sent. Fin afslutning ad midten. Parret slutter som nr. 3 med 71,200%.

3. bedst placerede dansker er Charlotte Heering med Bufranco. God indridningsparade, men kommer lidt ubalanceret ud. Fin trav tur med gode traversader, men hvor man godt kunne ønsker sig lidt mere power og udtryk. Dejlig passage, men det kniber en smule med at bringe det samme udtryk og energi med i piaffen, som eller er i god rytme og med gode overgange. Ingen tekniske fejl, bortset fra at Bufranco mister balancen lidt ud af den sidste galoppirouette. Parret slutter som nr. 4 individuelt med 69,960%.

Karin Nissen og Eno slutter som nr. 13 individuelt, og viser generelt en mere stabil og flydende tur i dag, selvom der sniger sig en enkelt teknisk fejl med 17 ettere. 

Bedste individuelle ekvipage i dag var svenske Minna Telde med Isac. Det ser ud som om Minna med en del stævner på bagen på det seneste, er ved at have fat i Isac. Det ligner en herre der har haft brug for at løbe kilometerne på stævnebanerne, og nu gør klar til at tage en individuel medalje til mesterskaberne på hjemmebane.

Se resultatet af klassen her. 

Favoritter og boblere til DM på Broholm

Del af pressemeddelelse vedr. DM

Når Broholm Gods lægger sine smukke rammer til DM i dressur, så bliver det med alle favoritterne til start. Og som noget nyt er fremtidens dressurboblere også til start.

Det er fjortende gang, at Broholm Gods er kulisse til de danske mesterskaber i dressur for seniorer, U25 og paradressurrytterne. Mesterskaberne i den smukke park med de bløde, fynske hældninger er efterhånden en fasttømret tradition, der får dressurentusiaster til at valfarte til Gudme for at se topsport fra den 6.-9. juli 2017. 

For der rides ikke alene om dansk hæder og metal. Der rides også om udtagelse til europamesterskaberne i Göteborg til august. Det betyder, at det er den absolutte top, der er til start, og i alle tre mesterskaber er deltagerfelterne skarpe. 

Dufour storfavorit til endnu en guldmedalje

Den 25-årige Cathrine Dufour debuterede i seniorrækkerne sidste år med et brag og vandt det danske mesterskab, blev udtaget til OL i Rio, hvor hun blev den bedstplacerede dansker med en samlet 13. plads, hun brød den magiske 80-procent grænse i foråret og ligger pt nummer 12 på verdensranglisten. 

“Sidste år var jeg sindssygt usikker og regnede slet ikke med noget, så i år bliver det helt sikkert anderledes at skulle starte”, fortæller Cathrine, der sammen med Atterupgaards Cassidy lige nu ligner en sikker kandidat til guldet. 

“Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle ride på Broholm igen. Det er et andet pres denne gang fordi jeg er regerende mester, men det er også det, der gør det sjovt. Jeg præsterer bedst under pres”, siger Cathrine, der går efter at komme helt til tops på podiet. “Om det er realistisk, må vi se, når vi kommer til Broholm, men Cassidy går rigtigt godt for tiden, så jeg har tænkt mig at ride rumpen ud af ridebukserne, for jeg går efter at ta’ guldet med hjem igen”. 

Cathrine Dufour under Equitour Aalborg 2017 - photo credit: www.horse2rider.com

Cathrine Dufour under Equitour Aalborg 2017 - photo credit: www.horse2rider.com

Hele OL-holdet til start

Som sagt er feltet er skarpt ved DM i år og byder blandt andet på alle OL-deltagerne fra Rio - Agnete Kirk Thinggaard, Anna Kasprzak og Anders Dahl. Skader betyder lidt ændringer i ekvipagerne, så Agnete er til start på sin tro væbner Jojo AZ, der viste storform ved Equitour Aalborg. For Anna Kasprzak betyder en tandudtrækning på Donnperignon, at hun er til start på det nyeste skud på Grand Prix stammen, DM-debutanten Rock Star, som også viste gode takter i Uggerhalne i sidste måned. 

DM er samtidig udtagelsesstævne til EM og de danske ryttere, der ønsker at komme i betragtning til mesterskabet, skal derfor stille til start på Broholm.

“Vi bruger DM til at måle rytterne mod hinanden med de samme dommere. Den mulighed har vi ikke internationalt, hvor vi kun kan sende fire afsted til hvert stævne”, fortæller holdleder Kimi Nielsen. Hun understreger dog, at afbuddet fra Donnperignon ikke betyder et farvel til Pepe og Annas mesterskabschancer. Parret er et stærkt, stabilt og rutineret makkerpar i mesterskabssammenhæng, som altid præsterer til gode procenter.

Hun og landstræner Nathalie Zu Sayn Wittgenstein glæder sig over det høje niveau i landsholdsbruttotruppen, hvor hele 9 ryttere er i spil til de fire pladser på EM-holdet. 

“Vi er stolte af at ha’ så stor en trup, der kan gøre sig gældende internationalt. Vi synes, at vi har rigtig gode kort på hånden, så vi er meget optimistiske med hensyn til EM”.

U25 med klar favorit

Blandt de unge ryttere er konkurrencen også hård. Men stortalentet Sille Engermann stikker dog ud. Hun debuterede sidste år i U25 ved Odense Horse Show, tog DM-guldet en måned senere og siden har formkurven været stigende. 

“Jeg tænker egentlig ikke så meget over, at jeg kommer som regerende mester. Jeg rider, for at forbedre mig hver gang”, fortæller det unge talent, “Der skal så lidt til at få en fejl i Grand Prix, så den der vinder, er den, der får færrest fejl. Alt skal jo virke på dagen - og det skal det over tre dage. Men jeg glæder mig til at komme på banen”.

Darius og Sille Engermann - Equitour Aalborg 2017. Photo credit: www.horse2rider.com

Darius og Sille Engermann - Equitour Aalborg 2017. Photo credit: www.horse2rider.com

Boblere stræber mod VM udtagelse

I år bliver det også muligt at se fremtidens stjerneheste, når der er endelig udtagelse til Verdensmesterskaberne for ungheste, der afholdes i Ermelo, Holland, i august. Det er altid spændende at se de unge heste, der forhåbentlig har store sportslige karrierer foran sig. 

I 5-års holdet stikker især to unge hingste ud, nemlig vinderen af unghestechampionatet i Herning i år, Zancor, og vinderen af DRFs Unghestechampionat for 4-års Hesselhøjs Donkey Boy. 

Hos 7-års hestene er den klare favorit til at snuppe en billet til UVM den dobbelte verdensmester Fiontini med Severo Jurado Lopez i sadlen. Selvom hesten er solgt til den svenske rytter Beata Söderberg, er det altså spanske Severo, der rider for at se, om hoppen kan lave et verdensmester-hattrick. 

 

Nordiske mesterskaber i Sverige starter på torsdag

De danske teams er ved at være på plads i svenske Hammarö 

Senior

  • Lotte Skjærbæk/Skovens Rafael
  • Karin Nissen/Eno
  • Malene Kohlschmidt Ebbesen/Mira
  • Charlotte Heering/Bufranco

U25

  • Emma Wraa/Fürst Fahrenheit L
  • Mikala Mejlgaard Jensen/Trebiz
  • Maja Petersen /Dexter
  • Kathrine Gammelgaard Loft/La Reina Romania

Hele stævnet livestreames og alle links findes via H2R kalenderen. Og der er afvikles jo samtidig også mesterskaber for både ponyer, juniorer og ungryttere.

 

Swedish Anna Blomgren Rogers making big steps with Danish Anne van Olst sharp at the side line

Tørveslettens Quattro and Anna Blomgren Rogers - private photo.

Tørveslettens Quattro and Anna Blomgren Rogers - private photo.

The influence of a top trainer

Since Anna Blomgren Rogers moved to the Netherlands with her husband Will Rogers a couple of years ago, she has been training regulary with former Olympic Danish rider Anne van Olst (Van Olst Horses), and since October last year Anna and Will has been based with their business at Van Olst Horses, and Annas collaboration and training with Anne van Olst really making impressive progress. 

Horses for the big future

Currently 37 yr old Anna Blomgren Rogers has made her international Grand Prix debut with the impressive just 9 yr old Danish Warmblood silver medal mare Tørveslettens Quattro by Quaterback  / Carano. (video below)

The 11 yr old Danish Warmblood mare Donna Summer by Don Schufro / Limebrand (owned together with Laisbo Horses in Denmark) is at the moment competiting at small tour level and is getting close to Grand Prix debut too. (video below)

Also from Danish Stud Tørvesletten Anna Blomgren Rogers is training the 10 yr old Danish Warmblood gold medal mare Tørveslettens Snowflake by Stedinger / Carano. She is currently competiting at small tour level working towards Grand Prix. 

Weihegold vs Verdades at CHIO Aachen

Press release

CHIO Aachen 2017: Laura Graves challenges Isabell Werth

Showdown at the Aachen Soers: The currently most thrilling dressage riders will be meeting up at the World Equestrian Festival, CHIO Aachen (July 14th-23rd).

On the one hand, the undisputed Queen, the giant of the dressage arena: Isabell Werth. She currently holds no less than three places under the top ten in the world ranking lists. She has won everything there is to win on the international dressage circuit. Six Olympic gold medals, seven World Championship titles, 13-time European Champion and 14-time German Champion. On top of that, a further 10 victories in the Deutsche Bank Prize, the Dressage Grand Prix of Aachen, victorious the last time in the year 2008. The 47-year-old German star is the most successful rider of all time. She is the Roger Federer of the equestrian sport. At least. 

And now Isabell has a challenger. The young US American, Laura Graves and her “Verdades” have recently put in terrific performances. On Saturday, they won the Grand Prix and the Freestyle at the Dutch CHIO in Rotterdam. Graves additionally led the US American dressage team to victory in the Nations’ Cup. She came second in the FEI World Cup Final in Omaha – beaten only by Werth, albeit with a clear lead. Graves wasn’t exactly happy about having to make do with second place. The US amazon, who will be celebrating her 30th birthday the day before the Deutsche Bank Prize at the CHIO Aachen 2017, is ambitious. The fact that Isabell Werth and her top horse “Weihegold” left her trailing behind on home territory is gnawing away at her.

So, it is time for the next round in Aachen: Werth vs. Graves. Weihegold vs. Verdades. Pure suspense. Graves is “sharp to win” according to the US National Coach, Robert Dover, in other words totally focused on victory. The showdown will take place in Aachen. “I am particularly looking forward to this duel between two extraordinary riders and horses,” stated the Show Director of the CHIO Aachen, Frank Kemperman.

The dressage competitions start on Wednesday, July 19th. Tickets are available online and from the hotline on +49-(0)241-917-1111. There are still a few tickets left for the Deutsche Bank Prize, but both riders will already be competing against each other on Thursday in the Prize of the Tesch Family (first qualifier for the Lambertz Nations’ Cup) and on Saturday in the MEGGLE-Prize (second qualifier for the Lambertz Nations’ Cup).

CDIO Grand Prix Special win for Glock´s Voice and Edward Gal (video)

Glock´s Voice and Edward Gal - photo credit: www.koengomes.nl

Glock´s Voice and Edward Gal - photo credit: www.koengomes.nl

Edward Gal had a great weekend at Rotterdam, with top performances with both his 9 yr old Danish Warmblood stallion Glock´s Zonik in the CDI3 tour and with Glock´s Voice in the CDIO tour. 

Voice and Gal showed a very sharp Grand Prix Special scoring 75,078% and won individual with Therese Nilshagen and Dante Weltino as 2nd with 71,843%.

Stallions in top of today´s CDI3 Grand Prix from Rotterdam

Apache, Zonik and Salvino

Emmelie Scholtens and Apache - photo credit: www.koengomes.nl

Emmelie Scholtens and Apache - photo credit: www.koengomes.nl

12 yr old KWPN stallion Apache and Emmelie Scholtens has not been competing since January at Amsterdam. Fully concentrated and top harmony between horse and rider all the way. No technical issues, but very balanced and well timed all the way. The first piaffe becomes a bit cautious, while the next two are with more activity. Super nice series and well performed pirouettes with high quality. And it really looked like as if Apache also was totally in the zone, while he afterwards as usual shows around and making some noise. Lovely to see them back and right now a serious couple for the Europeans in Gothenburg mid August. 

Edward Gal and Glock's Zonik - photo credit: www.koengomes.nl

Edward Gal and Glock's Zonik - photo credit: www.koengomes.nl

9 yr old Danish Warmblod stallion Glock´s Zonik by Zack / Romanov with Edward Gal in the saddle were ready today. They recently made their international debut at CDI4 at Roosendaal with an impressive score for Grand Prix 75,78% and Grand Prix Special with 76,333%, so therefore the expectations also were high. And they did not dissapoint. Powerful stallion expression with extraordinary gaits, suppleness and harmony eventhough there are of course many more points to come than the impressive score of 75,440%. Lovely frame and suppleness for the trot tour, lovely balance with huge crossing for the half passes. Bit of tensions for passage, and for the first piaffe it becomes slightly with a couple of steps with backwards tendency, 2nd piaffe is better. Still lacking some more natural active rhythm for the piaffe itself. Nice walk tour, good rhythm and nice over the back with good over track. Well balanced zig-zag canter, good series - could be a bit more free uphill but nice big changes. Nice sit for pirouettes, lack a bit more clear canter. Final centerline with good passage / piaffe / passage. 

Adrienne Lyle and Salvino - photo credit: www.koengomes.nl

Adrienne Lyle and Salvino - photo credit: www.koengomes.nl

American Adrienne Lyle was showing her just 10 yr old Salvino by Sandro Hit / Donnerhall. Super light and easy overall picture. Lovely off the ground with super suspension for passage and nice active picture for piaffe and sharp transitions with nice flow. Small tensions for passage but very obedient and playing along all the way with super nice qualities. Good walk. 2nd piaffe / passage tour really nice with power and flow. Transition to canter becomes a bit late. Zig-zag canter becomes a bit unbalanced. Nice series and good pirouettes. Small tensions for the final passage at the centerline.

Catch up with all the tweets from today´s Grand Prix here. 

See the entire results here

Verdades, Dante Weltino and Lonoir stands out from today´s CDIO Grand Prix at Rotterdam

USA, The Netherlands and Sweden was the final team top 3 after today´s Grand Prix in Rotterdam.

The weather became a bit of a challange during the test today, as a thunder storm was heading towards Rotterdam, and for German Anabel Balkenhol with Dablino the heavy wind affected their test in the way that the fence around the arena just tipped over short after they started their test. Therefore judge at C, Danish H.C. Matthiesen jumped out and stoppede Anabel, so that the fence could be replaced and she could start over her test again. 

Later on after the press conference the entire press center were evacuated due to the weather situation and electricity also went out.  

Outstanding performance from Verdades and Graves 

Outstanding with a super nice and expressive performance from Verdades and Laura Graves today. Light and easy all the way eventhough you might want to have a slightly different picture of the piaffe in the way that the picture could be a bit more closed and bit more relaxed, but easy transitions and clear rhythm all the way. Nice frame and light contact and for Verdades the weather did not seem to affect him at all. Judging panel totally agreed with Verdades and Graves in top of today´s Grand Prix. 

Verdades and Laura Graves - photo credit: www.koengomes.nl

Verdades and Laura Graves - photo credit: www.koengomes.nl

Dante Weltino and Nilshagen showing their qualities again today

Dante Weltino and Swedish Therese Nilshagen did ones again show their strength. Lovely easy picture for the trot tour, good walk and lots of potential and good qualities for the canter work, which still lacking a bit more clear uphill tendency all the way, but what an ability this stallion has for doing the most difficult exercises with top strength and balance. The suppleness and easy light picture is the way we love dressage ano 2017.

Dante Weltino and Therese Nilshagen - photo credit: www.koengomes.nl

Dante Weltino and Therese Nilshagen - photo credit: www.koengomes.nl

Danish Warmblood showing super qualities

Lonoir and American Olivia Lagoy-Weltz are not just interesting with Danish Warmblood eyes but also from their lovely performance today. Lonoir is a 13 yr old gelding by De Noir / Loran (Rassing´s Lonoir - bred by Jan and Dorte Rassing).

Easy light and strong performance in very nice harmony between horse and rider. A new and very exciting international combination without any exercise weaknesses and lots of highlights.

Common for all 3 combinations - light easy and effortless performances. 

Lonoir and Olivia Lagoy-Weltz - photo credit: www.koengomes.nl

Lonoir and Olivia Lagoy-Weltz - photo credit: www.koengomes.nl

Legolas not fit

Today Legolas was at start with Dawn White-O´Connor (long time assistent trainer for Steffen Peters). Dawn took over Legolas the ride back in January 2017 from Peters. It was their first apperance at the European scene. And from the first extended trot the rhythm was not clearly balanced (as often seen before under Steffen Peters), and when Dawn is going at the diagonal towards the first passage, judge (and veterinarian) at C, Danish H.C. Matthiesen rings the bell = elimination from the competition. 

In many ways very sad for Dawn, but (finally) the correct decision both seen from judge at C and seen from the "side line".