På lørdag giver Carl Hester clinic på Strömsholm i Sverige

8 ekvipager er klar

Det bliver en lang dag på Strömsholm på lørdag i selskab med Carl Hester, som vil være manden på jorden, hvor tilskuerne og rytterne uden tvivl vil få en helt særlig oplevelse med hjem.

Carl Hester´s program for de 8 ekvipager løber fra kl. 9.00 - 15.00 kun afbrudt af en times frokostpause.

De 8 ekvipager som deltager er:

Emilie Nyreröd/Elholms Bonito (4 års e. Bøgegårdens Boney M / Schufro) og Final Countdown (5 års e. Fürstenball / Brentano II)

Camilla Nyblom/Conny M (5 års e. Connaisseur / Briar)

Gabriella Tichelaar/First Choice DWH (6 års e. Johnson / Elvaro)

Alva Lander/Herbie (14 år e. Hertug / Michellino)

Caroline Dacourt/Sankt Erik II (7 års e. Johnson / Weltmeyer)

Clara Espinosa/Gordon (13 år e. Guinneness / Angard)

Mads Hendeliowitz/Jimmy Choo SEQ (12 år e. Sandro Hit / Schufro - OL ekvipage)

Vinder af 14-dages test i Schlieckau med 9,19 i dressur (video)

Resultatlisten for 14-dages testen i Schlieckau viste 9,19 med en unavngiven hingst efter Don Juan de Hus med bl.a. følgende karakterer for trav 8,50 - galop 9,0 - skridt 10,0.

En smule research viser at der er tale om den 4-årige hingst Don Martillo e. Don Juan de Hus / Benetton Dream / Warkant som netop også er blevet bundeschampion under Ann-Christin Wienkamp.

Videoen herunder er fra den afsluttende prøvedag. 

Fire danskere klar til World Cup

Nyhed på JBK Horse Shows i dag

Så er det offentliggjort, hvilke fire danske ryttere, der skal starte Reem Acra FEI World Cup i dressur ved dette års Odense Horse Show sponsored by ECCO i weekenden den 22.-23. oktober

Det bliver fire danskere, der allerede har bevist deres værd i dressursporten på både den nationale såvel som den internationale scene, som skal starte ved dette års World Cup.

Under Odense Horse Show i uge 42 afholdes der traditionen tro den første Reem Acra FEI World Cup-kvalifikation, hvor de fire stærke danskere skal kæmpe på vegne af Danmark. Lørdag rider rytterne Grad Prix kl. 12, og om søndagen skal de så ride Grand Prix-kür med første start kl. 14.15 ifølge den foreløbige tidsplan.

På dette års hold kommer der både til at optræde en OL-ekvipage og ikke mindst et spændende gensyn. Holdet kommer til at bestå af følgende ryttere:

  • Anna Kasprzak og Donnperignon
  • Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Hotline
  • Helene Melsen og Aston Martin
  • Nanna Skodborg Merrald og Millibar

HANN elite kollektionen med bedste ridehest fra Nedergaard Dressage i Nibe

Elitekvalitet

Eliteauktion er langt fra hele vejen igennem et udtryk for elitekvalitet, ihvertfald ser vi jo ikke ens på hvad elitekvalitet er.

Nedergaard Dressage har fået to heste udtaget til eliteauktionen i Verden som afholdes den 7. og 8. oktober - katalog nr. 1 og katalog nr. 39.

Starter med det bedste

Kollektionen absolutte high-light katalog nr. 1 som er efter Vivaldi / Hohenstein / Donnerhall / Contender, avlet og ejet af Nedergaard Dressage.

Hvis man tager nutidens briller på og udover nyde videoen, også tager et kig på blodlinierne som den 5 årige vallak medbringer, så har den ALT. Vivaldi taler for sig selv, kombineret med trakehnerblodet giver nutiden moderne hest, og så fornægter Donnerhall sig jo aldrig i en stamtavle, som ydermere er kombineret med en af datidens bedste Holstener springhingste Contender, som også producere heste med god bevægelse - hvad mere kan man ønske sig når man kigger på papirerne. Iøvrigt også kollektionens mest "gennem kroppen ud gennem skulderen skridt".

Katalog nr. 2 Destano / Londonderry medbringer en lethed og smidighed i bevægelsesforløbet som ser rigtig spændende ud fra præsentationsvideoen, hvorimod de efterfølgende klip fra konkurrence i Verden desværre ikke giver samme billede af balance og power. 

Katalog nr. 4 Zack / Rubinstein - med power Zack trav i flot form og balance med skarpe bagben.

Katalog nr. 5 e. Floriscount / Hochadel. Særdeles velfungerende med smidig overlinie og dejlig rummelighed i alle 3 gangarter. En klart bud på en toppris.

Katalog nr. 35 Fidertanz / Dimension. Løs og ubesværet op ad bakke med dejligt udtryk.

Se hele dressur kollektionen her. 

Dommere til DRF´s Championatsfinaler

Onsdagens indledende klasser dømmes af:

  • 4 års - Niels Erik Böchmann og Dennis Fisker
  • 5 års - Lone Dichmann og Dorthe Rohmann
  • 6 års - Kirsten Søgaard og Jens Holm Kristensen

Torsdagens 2. kvalifikation (trøstfinaler) dømmes af:

  • 4 års - Niels Erik Böchmann og Dennis Fisker
  • 5 års - Lone Dichmann og Jens Holm Kristensen
  • 6 års - Lone Dichmann og Jens Holm Kristensen

Fredagens finaler dømmes af:

Susanne Baarup, Kurt Christensen og Bjarne Nielsen 

Note fra H2R

Desværre har man i år valgt at der ikke skal sidde udenlandsk dommer med i finalerne. 

På spørgsmålet om habiliteten hos berider Dennis Fisker der skal dømme indledende 4 års og 2. kvalifikation, samt at man vælger i år for første gang, at dommerne fra indledende klasse ikke er gennemgående for så vidt angår 5 års og 6 års til trøstfinalerne (2. kvalifikation), svarer Mette Müller fra dressurudvalget følgende:

"Hverken Dennis Fisker eller heste fra Julianelyst har ikke været til start i Championaterne i år og Dommerteams bliver reduceret fra 3 til 2, da antallet af ekvipager ikke er det samme onsdag og torsdag."


 

 

Bohemian tilbage hos Cathrine Dufour

Den 6-årige vallak Bohemian e. Bordeaux / Samarant er tilbage under Cathrine Dufour

Som 5-års var Bohemian i stalden hos Dufour, hvor Cathrine bl.a. red championatsfinale på ham. I februar i år skiftede han stald til Katrine Kraglund, som kvalificerede ham til mellemrunden via kvalifikationen i Ringsted, og derudover også indløste en UVM billet for Tyskland.

Tilbage i juni måned købte Abildgaard Equestrian v/familien Zinglersen den talentfulde vallak, som jo netop er blevet placeret som nr. 8 i finalen til UVM i Ermelo under Katrine Kraglund. 

Det er planen at Cathrine Dufour skal stå for den videre uddannelse af Bohemian, og Cathrine har jo med weekendens sejr i mellemrunden ØST bevist, at der er både et helt særligt bånd, og samtidig også at grundarbejdet på plads, da han først kom i stalden hos Dufour for knap 1,5 uge siden. 

Cathrine glæder sig meget til fremtiden sammen med Bohemian.

Se ekvipagens ridt fra mellemrunden i weekenden herunder. 


Anders Dahl med dobbeltsejr i Saumur

Anders Dahl rider til fra starten i dag også. Gode trav og passage ture, begge trav traversader er aktive med god op ad bakke form. God skridt tur. Det første trin i piaffen bliver med et ekstra højt trin efter schenklen, men der fra er piaffe regelmæssig. Den næste tur bliver lidt mere forsigtig fra Anders´ side, da det er tydeligt han ikke vil have uro, og lader Selten gå lidt fremad. Flotte toere, desværre kommer der et enkelt changement i de 15 ettere, som ikke er helt gennem. Den første galoppirouette er med fin kontrol og kvalitet, gode 9 ettere og næste pirouette mangler lidt balance mod slut. Flot afslutning ad midten og klar vinder med 71,608%.

Ulrik Mølgaard var ikke helt med Michigan i dag. Parret ligger ellers skarpt ud, men desværre indløber der 2 x galop i den frie trav mellem passage og det bliver dyrt. Piaffe turene bliver lidt for hektiske i dag. Flot fri galop. På vej ind mod den første pirouette mister Michigan galoppen, så det bliver lidt med hiv og sving at Ulrik får redet øvelsen, og desværre mister Michigan også balancen ud af pirouetten og changere galoppen. Efter overgangen til trav vælger Ulrik at vende skrådt igennem i stedet for at ride ad langsiden. Ikke lige Ulrik´s dag i dag.

Henriette og Flavio havde også nogle småting under vejs idag, hvor der var plads til forbedringer. Lidt forsigtige trav traversader. Piaffen mangler lidt mere initiativ i dag og det kniber med at få de flydende overgange ud. Efter den 2. piaffe tur mister Flavio passage lidt rundt i buen inden overgangen til galoppen. Parret levere en solid galoptur med flotte serier. 

Se resultatet af klassen her. 


OPDATERET - Dyreste føl på eliteauktionen på Klosterhof Medingen solgt til Danmark

Den danske køber af det spændende hingsteføl på gårsdagens elite auktion var Per Skærbæk - Priess Stutteri.


Med katalog nr. 25 e. Bosalino / Danone I skiftede hingsteføllet ejerskab for dyreste hammerslag 70.000 euro til Danmark. Hvem den heldige nye ejer er, er endnu ikke H2R bekendt. 

Dyreste ridehest blev katalog nr. 1 - 4 års vallak e. De Niro / Canaster solgt for 330.000 euro til Tyskland.

Se resultatet fra auktionen her. 

Finaledeltagerne til årets championatsfinaler kendes først i morgen

Mellemrunde VEST for 4 års heste er i dag afholdt i Billund. De 26 bedste (højeste score) på landsplan er klar til finalen. 

Mellemrunde ØST for 5 års og 6 års er ligeledes afholdt i dag på Heslegårds Sportsrideklub, hvor de 18 bedste (højeste score) fra hver årgang er klar til finalen.

 

Resultat 4 års VEST

Se hele 4 års mellemrunde resultatet her. 

Resultat fra 5 års ØST

 

Resultat fra 6 års ØST


Ny rytter til verdensmesteren Victoria´s Secret

Anna Kasprzak og Victoria´s Secret er nyt super par

Nyhed på Kasprzak Dressage i dag (here you find the news in English)

Verdensmesteren for 5-årsheste, Victoria´s Secret, kommer i fremtiden til at høre hjemme i Haderslev. Med købet af den underskønne hoppe har Anna sikret sig en hest for fremtiden.

Anna prøvede Victoria´s Secret for første gang tidligere på ugen i forbindelse med et træningsophold hos Andreas Helgstrand, og var med egne ord "helt solgt" fra første færd: "Hun har et fantastisk sind, og jeg fornemmer hun har evner til at nå helt i top," udtaler Anna, der på Andreas´ opfordring har besluttet sig for at ride hoppen i mellemrunden i Dansk Ride Forbunds unghestechampionat i Billund i morgen. Derefter skal hun med Anna hjem til Haderslev.

Victoria´s Secret er efter Vitalis med Fidermark til morfar, og har fået sin grunduddannelse af Isabell Werths elev, Beatrice Buchwald. De vandt tidligere på året verdensmesterskaberne i dressur for 5-års heste under tysk flag, med et karakterer gennemsnit på 9,5. Dommerne roste blandt andet Victoria´s Secret for hendes "super balancerede og elastiske trav, gode overgange og samling". 

Efter verdensmesterskaberne har der været stor interesse for Victoria´s Secret, og tidligere på måneden lykkedes det Andreas Helgstrand at købe hoppen sammen med en partner. Victoria´s Secret nåede netop at stille til start i den sidste kvalifikation af Dansk Ride Forbunds unghestechampionat med Bettina Jæger, og vandt kvalifikationen med et karaktergennemsnit på over 9. 

H2R har fanget Helgstrand

Andreas Helgstrand er selvfølgelig også både stolt og super glad over at Anna matcher Victoria´s Secret så fantastisk. Og selvom der blev talt i krogene omkring indkøbet, så har Victoria´s Secret bestemt ikke skuffet efter hun er kommet til Vodskov. "Det er en helt ekstraordinær hest i både interiør og talent, og så er det ligesom at sidde på Hønnerups Driver", fortæller Andreas.

Anders Dahl og Selten HW vinder CDI3 Grand Prix i Saumur

Dagens højdepunkter stod de danske ekvipager bl.a. for

Dejligt at se de danske ekvipager stå for de bedste ture i dag. Anders Dahl og Selten havde starttid som 2. sidste i klassen. Generelt giver ekvipagen et flot billede og viser en tur med godt overblik. Det flyder godt fra første skridt og kvaliteten bliver understøttet af bl.a. en rigtig fin parade med tilbagetrædning - det efterlader et harmonisk positivt indtryk. God overgang op i den første passage. Den første piaffe bliver en smule for sat og Selten mister balancen en smule, mens den næste piaffe forbliver fint i rytmen med en svag fremadgående tendens. God 2´er serie. I etterne bliver et enkelt changement i midten med samlede bagben. Pirouetterne mangler lidt mere centrering og balance. Flot afslutning ad midten. Parret slutter med 72,380% og vinder klassen fortjent. Skønt at se parret i flot form efter OL. 

Ulrik Mølgaard og Michigan kommer flot fra start. Ulrik rider trav turen med god power og energi, og det er tydeligt at han kan ride Michigan helt ud i gearene i øgningerne. Flot form og kontakt hele vejen. Flot parade for tilbagetrædning, desværre bliver selve tilbagetrædningen lidt skæv. Piaffeturene som tidligere har voldt ekvipagen lidt kvaler ser ud til at være løst, selvom det virker en smule uharmonisk når Michigan kommer fra en stor flot passage med god elevation, og laver en god overgang ind i en lille og lidt for kvik piaffe, men som hele tiden er rytmisk og som flyder godt ud igen. God skridt tur. Og dagens skarpeste frie galop - fuld gas og fuld risiko som lykkedes flot. Der indløber en lille balance fejl i zig-zag galoppen. Gode serier. Gode pirouetter med god kontrol som stadig kan bliver flottere med lidt mere vægt på bagparten. God finale ad midten. Parret slutter med 71,840% som nr. 3 med pladscifrene 1-6-1-7-3.

Karin Nissen og Eno slutter som nr. 9 med 68,300%. Parret kommer godt fra start. Traversader kunne godt ønskes med lidt mere runding. Flot parade for tilbagetrædning men tilbagetrædningen bliver desværre lidt spændt. Den første piaffe og passage tur bliver en smule passiv. God fri skridt med i slutningen tager Eno lige hovedet op for at orientere sig. Generelt en god galoptur i god balance. Begge pirouetter bliver til den lidt store side. God afslutning. 

Dagens nr. 2 bliver franske Stephanie Brieussel med Amorak. Parrets bedste tur til dato, da Amorak ofte bliver for hot i piaffeturene og Stephanie bliver nødt til at gå på kompromis eller der er fejl. I dag lykkedes piaffe turene super godt, selvom de ikke er spændingsfrie, så var det en klar forbedring og en øvelse som ikke gav fejl i dag. 

Henriette Andersen og Flavio slutter som nr. 7 med 69,240%. Lidt forsigtig i trav traversaderne. Flot parade med tilbagetrædning. Gode piaffe ture som er lidt forsigtige og hvor den sidste styrke mangler i trinnet ud af piaffen - flot vinkel i piaffen og et let og ubesværet billede. Overgangen til galop bliver spændt og med fejl. Gode serier og flot sidste pirouette. 

En klasse med 30 startende med en stor andel af franskmænd som for største parten havde det rigtig svært. Svært på den måde at forstå, at hestene manglede generelt smidighed og løsgjorthed til opgaven, som gav sig udslag i vigende bæring og samling, og for mange var der også problember med balancen under vejs.


 

 

 

OPDATERET - Deltagerlisterne for weekendens mellemrunder er klar

OPDATEREDE DELTAGERLISTER FRA MELLEMRUNDE ØST ER NU KLAR VIA LINKET HER. 


 

19. september

Sidste tilmelding frist er først i dag - derfor følger opdaterede lister såsnart de foreligger.


 

Blandt de 4 års mellemrunde deltagere kommer Fürst William og Atterupgaards Botticelli som ligger nr. 1 og nr. 2 på landsplan ikke til start. 

Blandt de 5 års og 6 års er der jo som bekendt ikke krav om at de skal gå mellemrunde, hvis de har deltaget i UVM for Danmark. Victorias Secret bliver i mellemrundet redet af Andreas Helgstrand. 

Se deltagerlisterne for VEST her.

Se deltagerlisterne for ØST her


Fuldt livestreamingsprogram fra JBKHorseshows i Odense

Hvis ikke du har mulighed for at komme til Odense og overvære finalerne for de unge heste, international U25, lille tur og World Cup, så er der alligevel mulighed for at følge med fra "sidelinien" via ZibraSport.

ZibraSport streamer fra alle konkurrencerne i Odense (dog undtaget søndagens World Cup kür, som alene streames via FEI-tv).

Link findes via kalenderen her på H2R.

Se den foreløbige tidsplan for dressuren her.