Bronze medalje vinder fra EM i Aachen slog til igen og guldkorn fra Kittel

Beatriz Ferrer-Salat tager CDI-W Grand Prix kür sejren i Lyon

Med gårsdagens sejr i Grand Prix klassen kunne Beatriz gentage succesen i dagens kür med en sejr på flotte 82,875%.

Selvom det ikke var en top poleret galop tur, så er kvaliteten super flot i travarbejdet, kombineret med super passage og piaffe. Overgangene ind og ud af piaffen synes umiddelbart lidt bratte, men der er ingen slinger i valsen eller uro momenter = ingenting at pege fingre af. I galoppen bliver toer serien lidt kantet og man kunne godt ønsker sig mere smidighed i overlinien, men kvaliteten af galoppen begrænser ganske enkelt den mulighed. Mod slutningen af galopturen indløber der et par mindre fejl. 

"En sejr" for Kittel og Deja

Stevie Wonder er ikke den eneste er kan rocke en hel arena - det kan Kittel og Deja også. En ren balletdanser er Deja, af den smidige slags. Eneste issue i dag var piaffeturene som bliver med spændinger for de første, mens den sidste er rigtig fin. Det er tydeligt at Kittel ikke beder om mere end Deja føler sig tilpas med. Flot "come-back" efter det uheldige EM i Aachen - ikke nogen skam at kunne ride næsten lige op med bronze medaljen. 

Super molle

Ny kür en udfordring - bare ikke for Smeyers Molberg og Marcela Krinke-Susmelj.

Timingen og samspillet i en ny kür tager som regel tid inden det er helt afstemt. Det var bare ikke tilfældet for Molle og Marcela i dag. Parret viser en super flot ny kür - både med spændende linier og musik som i rytmen passer lige i øjet til Molberg. Ekvipagen starter skarpt ud og holder stilen hele vejen. Resultat 78,00% - personlig bedste for ekvipagen for 2. dag i træk.

Efter at have lykønsket Marcela kom denne besked tilbage "Super Molle".

Skarp Rikke Svane

Rikke Svane red som planlagt skarp fra start til slut, og Finckenstein spiller flot med helt til sidste overgang til piaffe pirouette, hvor det ligner han siger "nu har jeg ski svaret frem hele vejen - tid til pause", men Rikke redder situationen og kommer videre. Ærgerlig finale på en ellers meget harmonisk og flyende tur. Parret slutter som nr. 8 med 72,125%.

Se resultatet af klassen her. 

Guldkorn fra Kittel

I den første afdeling af klassen havde Patrik Kittel taget plads som medkommentator hos FEI-tv. Normalt er der langt fra jubel scener når der kommenteres i en kür, men undtagelsen bekræfter i dag reglen. 

Kittel fører seerne med hele vejen, og kommer under vejs med egne guldkorn:

"Look forward to the next - never thinking back"

"I love riding freestyle but the process of getting the entire program finish I really don´t need"

"She is smiling up there - I love it. That´s what´s it´s all about - enjoying yourself and your horse in the ring"

"1st World Cup for Beckham and Marina Mattsson. So important for the young riders to get the feeling from GP sport early"

 

 

 

 

 

Maastrict CDI3 Grand Prix med 9-årige Bonzanjo og Diederik van Silfhout som vindere

Nr. 1 - Bonzanjo NED

Skønt power udtryk og form i travturen. Lidt upræcist parade med tilbagetrædning. Let spænding i den første piaffe. Flot udtryksfuld passage med god elevation. Skridten ikke med 100% klar takt. Gode serier. Spændinger i zig-zag galoppen. God kvalitet i pirouetterne. God sidste midterlinie.

Nr. 2 - Favourit GER

God start med dejlig rytmik og balance. Parade med tilbagetrædning lidt tidlig men god. Super timing til den første piaffe, lidt forsigtig men med god overgang ud. Store flotte serier med udnyttelse af hele banen. Begge pirouetter mangler den sidste balance og fin timing. Sen overgang til samlet trav ved M. Lille taktfejl i øgning. God slutning ad midten med flydende overgange ind og ud af piaffen. Det klær den unge rytter med tophat!

Nr. 3 - Zippo NED

Kommer godt fra start, traversader kunne man godt ønske sig lidt mere bløde og naturlige i formen. Parade med tilbagetrædning hvor Zippo spænder lidt imod i tilbagetrædningen. God timing til den første piaffe hvor Patrick lader ham glider let fremad. God afspændt skridt. 2. piaffe tur god. God kvalitet i serierne, hvor man godt kunne ønske sig den sidste frihed op i luften. Gode pirouetter, hvor den sidste er i super god balance. God finale ad midten.

Nr. 4 - Rubin Al Asad GBR

Lara Griffith som er ansat hos Bechtolsheimer, får ligesom tidligere ansatte også muligheden for at samle international erfaring på Grand Prix niveauet. Rubin Al Asad er ikke den mest naturlig smidige hest i feltet, men Lara får redet præcist, sidder nydeligt og indvirker diskret, det tæller alt sammen i den rigtige retning. Indtil galop pirouetterne en fejlfri tur, men det virker umiddelbart som om Lara et øjeblik har mistet tråden da hun vender ad midten til den første pirouette, hvor hun rider frem og får lavet et changement, må stoppe op, spring and og lave pirouetten næsten ved X. Flot udtryk i passagen på den sidste midterlinie.

Nr. 5 - Rainbow Dancer NOR

Super skønt og meget udtryksfuld trav tur, flot rytme og balance i traversader. God parade med tilbagetrædning, hvor Anne Lene giver tid. God første piaffe/passage tur, hvor Rainbow sidder flot i piaffen og med gode overgange. Lidt uro i overgang op i passage fra den samlede skridt. Lidt spændinger bagi i toer serien. God balance i zig-zag. I etterne bliver nogle af changementerne med samlede bagben. Skøn kontrol i pirouetterne. Lidt spændt sidste piaffe med få trin.

Se resultatet af klassen her. 

Millenium-søn til Danmark og klar til DV´s hingstekåring i Herning til foråret

Allerede den første årgang efter trakehnerhingsten Millenium formåede at tiltrække sig fortjent opmærksomhed, idet der foruden udnævnelse af fløjhingst i såvel det tyske Trakehner Verband i Neumünster som hos Oldenburger Verband i Vechta blev kåret hele 8 sønner.

Dermed havde Millenium slået sit navn fast, og de fleste toneangivende avlsforbund sikrede sig sønner efter denne trakehnerhingst, der er hjemhørende hos Gestüt Sprehe og uddannes af en af Tysklands absolutte topryttere, Kristina Sprehe.

Millenium er selv efter elitehingsten Easy Game, der har bevægelses- kunstneren E.H. Gribaldi til far og danske Pr.u.E.St. Evita XII (Opdrættet af Bjarne Nørgaard, Skals) til mor. Millenium var 2. reservesieger til kåringen i Neumünster i 2010, men det var først, da han kom til sin 70-dages test, at hans store potentiale virkelig kom til udtryk, hvorved han vandt afprøvningen med et samlet resultat på 8,66.

Glædeligvis vil også de danske avlere nu have nem adgang til dette eftertragtede Millenium-blod, da et nyt hingsteselskab bestående af LHA Aps., Melsen og Lyngbye så dagens lys under dette års Hengsttage i Holstenhalle.

Stærkt inspireret af succeshistorien omkring den danske trakehnerhingst Aston Martin TAF 0901 e. Monteverdi, der har været omdrejningspunktet om et godt samarbejde mellem opdrætter, rytter, insemineringstation og ejer, blev ideen til et nyt projekt født.

Aston Martin TAF 0901 blev to gange udtaget til UVM i Verden, opnåede topplaceringer i Scandinavian Open i Falsterbo, uddannet til Intermediare II med John Hvalsøe Saul i sadlen, kåret i Trakehnerforbundet samt Dansk Varmblod og næsten dagligt hentet til sin fødegård, Karenagaardens Insemineringsstation, i inseminerings- sæsonen for at betjene hoppeejerne med frisk sæd.

I maj måned 2014 blev han solgt til Helene Melsen, der på ganske kort tid debuterede i Grand Prix-klasserne med ham, og de har siden med succes repræsenteret Danmark i blandt andet NM, ligesom de nu deltager i træningssamlingerne med Rudolf Zeilinger. Aston Martin TAF 0901 koncentrerer sig nu helt om ridekarrieren med sin rytter, men teamet bag Aston Martin TAF 0901 besluttede sig altså for et nyt fælles projekt, og glæden var stor, da Uwe Heckmann lod hammeren falde i Holstenhalle - og buddet gik til Danmark.

Også som føl formåede denne udtryksfulde og velgående søn efter Millenium at påkalde sig publikums opmærksomhed, og tilbage i 2013 var det også Uwe Heckmann, der lod hammeren falde for følauktionens højeste bud, da en af Tysklands allerstørste hingsteopdrættere, Heinrich Ramsbrock, erhvervede sig føllet. Opvæksten og klargøringen til trakehnerkåringen er foregået i Menslage hos Heinrich Ramsbrocks dygtige team, men nu overlades tøjlerne til danske kræfter.

Planen er, at Millenium-sønnen skal fremstilles til kåring i Dansk Varmblod og siden starte sin dressurmæssige uddannelse hos John Hvalsøe Saul, medens han sideløbende vil være tilgængelig for hopperne på Karenagaardens Insemineringsstation.

Som traditionen byder i Trakehnerforbundet, opkaldes afkommene efter deres mødres forbogstav, og ejergruppen har besluttet at navngive hingsten: Halleluja, der er en gammel hebræisk lovprisning kendt på mange sprog og et udtryk for glæde og anprisning. Således glæder ejergruppen sig nu over at kunne tilbyde en Millenium-søn til avlerne i Danmark. 

CDI-W Grand Prix i Lyon med knap 80% til Delgado og Beatriz Ferrer-Salat

Rikke Svane ikke helt tilfreds med pointene - 68.880%

Rikke Svane og Finckenstein TSF var tilbage i Lyon, hvor de også var til start sidste år. Et super flot og meget velorganiseret stævne fortæller Rikke. Flere deltagere giver udtryk for, at det er mange klasser over VM i Caen.

Om dagens tur fortæller Rikke at der sneg sig en fejl ind i to´er serien, men en ellers rigtig god tur generelt i god form, hvor Rikke nu synes at hun er ved at have styr på tingene. Tidligere i år startede parret jo som bekendt med at træne mere kontinuerligt hos landstræneren. Så med morgendagens kür er taktikken klar - der skal "angribes" for at hente flere point under vejs, fortæller Rikke.

Dagens nr. 2 i klassen var Patrik Kittel med Deja. Det var parrets første start siden EM i Aachen, og Kittel var naturligvis meget tilfreds med det flotte resultat på 76,400%. Med fuld overlæg valgte Kittel at ride piaffeturene lidt forsigtigt, for at genskabe trygheden i turen, fortæller Kittel.

Personlig bedste Grand Prix til Molberg

Den 14-årige DV vallak Smeyers Molberg og Marcela Krinke-Susmelj bliver flot placeret som nr. 4 med 74,260%.

Se resultatet af klassen her. 


Pressemeddelelse fra Lyon

"As the last rider out for the Grand Prix presented by CRERA, part of the Reem Acra FEI World CupTM Dressage, Beatriz Ferrer-Salat won over the judges thanks to a harmonious routine and the fact that her horse Delgado remained fully concentrated throughout. The rider has been in great form this year and won with a score of 79.260%. “My horse did a great dressage test; I didn't make any mistakes. Before entering the arena, he was really hot in the warm-up. Lyon is a great competition; it’s also not far from where I live; just 600km between Barcelona and Eurexpo. It’s a lot simpler that many other competitions. Tomorrow, I will present the freestyle test that I did in Aachen; it will be just the third time we have presented it to the judges, and actually the very first time indoors. I have been riding Delgado for eight years, since he was 6, but we had lots of little problems for a long time; you could say that I have recently found the magic formula.” said the delighted rider after her round.

The last rider out was Patrik Kittel on the elegant Déjà. They took second place with a total of 76.400%. They finished ahead of the German rider Fabienne Lütkemeier on D’Agostino with 74.400%. “I’m really pleased; the mare had not competed since the Championships in Aachen. It’s her big return to Lyon. Yesterday, she was very hot. We probably need a few more Grands Prix to get back into full form, but what she did here in Lyon is great. The score is in the middle between what we did in Aachen and the maximum of 79 that she has already achieved. In Lyon, judge B even gave us 80, which is great because I think the mare has the means to get 80s. I really love the competition in Lyon and I come here as often as possible. The organisation is perfect, the footing is really good and everything is planned to receive the riders in the best conditions and for the horses’ well-being,” said the Swedish rider.

As regards the French riders, Pierre Volla and Badinda Altena achieved a score of 70.640% under the expert eye of the national coach Jan Bemelmans, who was clearly delighted with his young recruit’s performance. They finished seventh in their first Grand Prix on the Reem Acra FEI World Cup. Next up is the Freestyle to Music test at 4pm tomorrow. "

Hvem er Michala Damm-Frydenberg?

Michala Damm-Frydenberg er et rytternavn som man er stødt på  bl.a. til UVM, sidste års DM og senest til championatsfinalerne i Odense. 

Hvem er den altid smilende unge dame med de velredne heste?

Michala fortæller: "Jeg er 30 år gammel, jeg kommer fra en helt almindelig familie i Allerød, ingen af mine forældre er ryttere, men både min søster og jeg er hestetossede. Jeg har en bachelor i geografi fra Københavns Universitet." 

Heslegård Stutteri

"Jeg startede for alvor mit "hesteliv" tilbage i 2006, hvor jeg startede med at ride for Heslegård Stutteri. Sideløbende med mine studier red jeg ca. 3 heste om dagen. Da jeg blev bachelor, blev Niels (Johnsen) og jeg enig om, at jeg skulle prøve at ride fuldtid, og det har jeg så gjort siden 2008."

"Jeg har været super heldig, at have rigtig gode muligheder og masser frihed, mens jeg var ansat på Heslegård. Jeg har haft fornøjelsen af at have både Platin og Weltmeister som læremestre, og så selvfølgelig rigtig mange gode heste/ungheste, som jo efterhånden er blevet ældre. Herunder Heslegård’s Robert (int 1), og selvfølgelig Heslegård’s Rismon, som nu er solgt til Hasse Hoffmann. Jeg har i al den tid jeg har været ansat på Helsegård været trænet af Lone Madsen, og både på Robert og Rismon har jeg jævnligt redet kurser ved Hasse Hoffmann."

Privat foto: Michala Damm-Fydenberg og Heslegårds Rismon - DM 2015

Privat foto: Michala Damm-Fydenberg og Heslegårds Rismon - DM 2015

"Jeg har stadig et par heste i ridning for Heslegård, og har stor tilknytning til stedet, hvor jeg også har det meste af min undervisning."

Glade ryttere som har lyst til at blive bedre

"Da der efterhånden er blevet solgt godt ud i Heslegårds hestebestand, var der ikke længere basis for en fuldtidsstilling til mig, så sidste år startede jeg som selvstændig: Damm Dressage.

I Damm Dressage tager jeg heste i ridning og jeg underviser en hel del. Jeg underviser både børn og voksne, og ponyer og heste på alle niveauer. Bare mine ryttere er glade for deres heste og har lyst til at blive bedre, så synes jeg det er en fornøjelse at undervise, uanset hvilket niveau vi er på."

Privat foto: En tilfreds Michala med et par glade elever

Privat foto: En tilfreds Michala med et par glade elever

Nyt spændende samarbejde

"Jeg har samarbejdet med Vivi og Christian Vang-Lauridsen om ridningen af en del af deres heste siden maj i år. Det er et samarbejde jeg er meget glad for. Vivi og Christian er rigtig gode til at spotte gode ungheste, med talent for de svære øvelser, og Vivi er super god til at uddanne hestene, så jeg lærer rigtig meget af at ride sammen med Vivi hver dag."

"Hos Vivi og Christian rider jeg flere gode og interessante ungheste, herunder den 6-årige Brunello e. De Noir/Come Back II. Brunello er i mine øjne, en virkelig spændende hest til fremtiden, han har tre rigtig gode gangarter, en super indstilling, og rigtig let ved øvelserne. Jeg har redet Brunello siden august, inden da er han blevet redet af Mette Svare Ehlers, som har gjort et godt job. Han har været utrolig nem at overtage, og ellers havde det heller ikke kunne lade sig gøre at kvalificere ham til JBK, efter så kort tid."

Grundarbejdet er i orden og den rette indstilling til uddannelse af hestene

Om samarbejdet fortæller Christian Vang-Lauridsen: "Vi har tidligere fået en hest ind som Michala har uddannet, og der var lagt et flot forarbejde i hesten, som var klar til at videre uddanne. Så grundlæggende var der "business-fit" fra dag ét i vores samarbejde. Derudover besidder bl.a. Michala også den særlige egenskab, at hun ikke kun rider for at komme ud at vise sig frem, men nyder arbejdet i "træningslokalet" sammen med hesten, uanset hvilket niveau hesten er på. Det giver for os, Vivi og jeg den helt rigtige indstilling til tingene i et fremadrettet samarbejde." 

Nye heste på vej

"Jeg har selv to heste: en tre års jeg selv har avlet sammen med min far. Han er netop kommet i gang efter en lang sommer på græs. Han er efter F: Heslegård’s Rubin, MF: Heslegård’s Platin MM: Heslegård’s Luna (mor til Rismon og Rolex). Jeg havde hoppen, Heslegård’s Pamela, som jeg desværre måtte aflive i foråret i år pga et brud i halsen. Hun var min første hest, købt da jeg var 25, og havde levet af at ride i et par år ;-)"

"Og så har jeg efter salget af Rismon, været heldig at få lov til at købe hans lillesøster på 2 år.
Jeg er meget glad og tilfreds med dem begge to, så der er lidt heste til fremtiden, og jeg elsker arbejdet med de unge heste."

Privat foto: 3 års efter Heslegård´s Rubin / Heslegård´s Platin

Privat foto: 3 års efter Heslegård´s Rubin / Heslegård´s Platin

Min hobby er mit erhverv

"Jeg føler mig meget heldig og privilegeret over, at jeg har mulighed for at leve af min hobby, og jeg har alt det arbejde jeg kunne drømme om, og oven i købet rigtig gode heste at ride på. Og det er min ambition at det kan forsætte sådan, og at jeg kan blive ved med at udvikle mig både som rytter og som underviser."

"Det er jo en sport, hvor økonomi spiller en stor rolle, og jeg har ikke mulighed økonomisk for at beholde en top hest selv. Så jeg har ikke ambitioner om de helt store mesterskaber, selvom jeg naturligvis synes det ville være rigtig sjovt, og jeg bestemt er klar hvis muligheden kommer. Det har været et stort mål for mig at ride Grand Prix, og det hjalp Rismon mig jo med i år (vi debuterede faktisk på hjemmebane på min 30 års fødselsdag). At jeg så også fik muligheden for at ride DM med et fornuftigt resultat, var jo helt fantastisk."

"Det er mit mål og min drøm at uddanne sunde og glade heste, så langt som muligt for hver enkelt hest, og selvfølgelig er Grand Prix, som udgangspunkt, endemålet for dem alle sammen."

 

November auktion HANN

Ialt 129 heste er klar til november auktionen i Verden den 7. november

Generelt en samling af regulære gode rideheste, men kun med en rigtig spændende hest med katalog nr. 17 som er en betydelig herre på 174 cm efter Santino - Fürst Heinrich, som med sine 6 år er klar til fremtidig uddannelse. Ikke helt uvæsentligt er spanske Beatriz Ferrer-Salat´s Delgado ud af sammen hoppe stamme. 

Se hele kollektionen her

Oldenburger hingstene klar til kåring (videoer)

19. til 21. november er de unge udvalgte hingste klar til kåring i OLD Vechta

H2R har jo allerede haft lejlighed til at præsentere nogle af hingstene, da Christian Springborg jo havde lagt vejen forbi forbesigtigelserne i to dage. Se nyhederne fra de to dage - link 1 og link 2

Lige nu er kollektionen ved at bliver uploadet, og ved et kig på de videoer som er tilgængelige springer Benicio sønnen med katalog nr. 37 mest i øjnene. Nyd ham også som føl herunder.

Desværre er der kun en enkelt hingst fra longeringen hvor man får lov at se galoppen også. Det er hingsten med katalog nr. 58 e. Fürst Wilhelm / Ron William, som iøvrigt var top pris til elitefølauktionen i 2013, hvor han blev solgt for 100.000 euro.

Også Lodbergen hingsten efter For Romance / Dimaggio ser ud til at bringe noget ekstra med. Desværre er videoen midlertidig slettet igen. Men nyd istedet videoen fra elitefølauktionen i 2013.

Generelt en rigtig god kollektion, men ligesom hos HANN hingstene er der også en del hingste som man egentlig kunne sætte i kategorien over rigtig gode rideheste - uden at være stjerner hverken som hingsten eller rideheste.

Sezuan har fået 2 hingste udtaget - se videoerne herunder.

Se den foreløbige video kollektion her. 

2 Sezuan hingste er udtaget

Kan det danske team også regne med Anna og Donnperignon til OL i Rio?

Anna Kasprzak og Donnperignon er Danmarks absolutte topekvipage, og selvom Donnperignon er 16 år i år, og som så småt går ind i sit internationale konkurrence "efterår", er han stadig top fit og motiveret til opgaverne.

Omkring Donnperignon´s alder er Anna naturligvis bevidst over hans "dåbsattest", men hun fortæller samtidig, at hun lytter rigtig meget til hans motivation ved hans daglige fitness program, udover han naturligvis bliver løbende kontrolleret fysisk, og her viser Donnperignon endnu ingen aldersbetingede tegn. 

OL 2016?  

Med de nyligt indhentede World Ranking point i Odense, ser det lige nu ud til at Danmark måske får mulighed for at stille hold til OL i Rio, og det bringer naturligvis spørgsmålet op til Anna: 

"Vil du ride Donnperignon i Rio næste år, hvis muligheden byder sig?." Og til det spørgsmål er Anna helt klar i både blikket og stemmen, "ja det vil jeg meget gerne!".

Det er jo ikke nogen hemmelighed at Donnperignon sammen med sin tidligere rytter havde en "dårlig" tur til WEG i Kentucky i USA, hvor rygterne fortalte at Donnperignon ikke var god til at flyve. Men reelt var grunden til den manglende top performance til WEG i Kentucky nok desværre nærmere, at Donnperignon allerede inden afrejsen ikke var helt på toppen - så tingene har jo derfor en naturlig forklaring. 

Om turen går til Rio 2016 afhænger jo af flere faktorer, men først og fremmest er det Donnperignons fitness som bliver afgørende, og dernæst er flyveturen jo også en udfordring som teamet vil forsøge at løse optimalt. Med invitation til CHI Al Shaqab i Doha som Anna tidligere har takket nej til, håber hun i år endnu engang at få en invitation, og her vil teamet bruge turen til at "teste" Donnperignon på en lang flyvetur.

Så turen til Doha vil blive alt afgørende for om det forhåbentlig danske team kan regne med Danmarks stærkeste ekvipage Anna og Donnperignon til OL i Rio.

 

Priser til HANN hingstekåringen

Med top pris til hingsten efter Rocky Lee / Rouletto til Helgstrand Dressage som har købt hingsten i kompaniskab med Hanni Kasprzak og Søren Grønborg, er Danmark igen i år på det store internationale avler landkort.

Få et kig på præmiehingstene og de enkelte salgspriser herunder.

Hingsten med katalog nr. 27 som også var en af H2R favoritterne e. Don Frederic / Fidertanz blev solgt til HC Stables i Belgien for 220.000 euro, og bliver fremover staldkammerat med bl.a. Fürst Wiliam.


Vikingekamp til 1,2 mio euro

Selvom man ikke sad med direkte i arenaen i Verden, så er der ingen tvivl om fra tilskuerne om at man blev vidne til en vaskeægte vikingekamp ano 2015 til årets auktion af hingste til Hannoveranerforbundets kåring.

Duellen stod mellem Esben Møller, Blue Hors og Andreas Helgstrand, Helgstrand Dressage, hvor Andreas trak det længste strå og kunne efterfølgende gå i arena og løbe en ekstra æresrunde med hans nye 1,2 mio euro investering. 

Og for de inkarnerede HANN avlere var det måske en torn i øjet, at den dyreste hingst er med rene NRW gener.


NRW hingstene klar til kåringen 23. til 25. november (video)

50 hingste er klar til kåringen

Generelt en super flot kollektion.

Et hurtigt kig på kollektionen er med flere oplagte præmiehingste emner. 

De bedste 5 bud på præmiehingste er:

Bedste Franziskus unghingst (ud af ialt 4 udtagne hingste)

Både Blue Hors og Helgstrand Dressage har fået udtaget hver en hingst til kåringen.

Blue Hors hingsten er den eneste efter Sorento som er udtaget, mens Vitalis/Johnson hingsten fra Helgstrand Dressage er klart den bedste af de 4 Vitalis hingste som er udtaget.

Se hele kollektionen her. 

Hannoveraner hingstekåringen er i fuld gang

En mørk og regnvåd torsdag med årets første dag til Hannoveraner hingstekåringen i Verden.

Men selvom vejret var mørkt var der flere af de unge hingste som strålede. Den regnvåde trekants bane voldte mindre balance problemer for nogle af hingstene.

En hingst med helt sin egen balance og rytmik

Katalog nr. 27 e. Don Frederic / Fidertanz / Sandro Hit var klart den hingst som viste mest balance, overblik og rytmik. Mønstrerens opgave var blot at lave en anholdning, og så formede hingsten sig super flot og trak bagbenene naturligt til sig, samtidig med at forbenene var runde og bløde. En klasse for sig selv. Bliver spændende at følge de næste dage om dagens overbevisende præsentation holder hele vejen. 

Se tidsskemaet for livestreaming via Clipmyhorse de kommende dage herunder:



"Pigernes" PSI auktion i 2015

Et kig på kollektionen til den prestigefyldte kommende PSI auktion som finder sted 5. og 6. december. Selvom det bliver "pigernes" auktion, så vil hingsten Der Schufro helt sikkert også være en af de andre heste som vil tiltrække købernes opmærksomhed. 

"Pigernes" auktion

Med den 6-årige super hoppe Fasine e. Fürst Romancier / Sir Donnerhall I er der ingen tvivl om at tidligere rekord pris på 2,8 mio euro sidste år for SPH Dante (Welfenadel x Dormello) vil blive slået med længder.

 

2 super dejlige Belissimo M hopper pryder også kollektionen


Se hele kollektionen her. 

Verdens mest vindende dressurlegende kommer til Herning 2016

Torsdag aften til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning, bliver med en ganske særlig gæst i 2016-udgaven af den traditionelle clinic aften præsenteret af Skagen Fondene.

Verdens mest vindende dressurrytter gennem tiderne

46-årige tyske Isabell Werth er en levende legende. Isabell brænder helt igennem hver gang hun rider ad midten. Ingen vil det så meget som Isabell - "you have to ask yourself - how much do you really want it?" - det ligner bestemt ikke et spørgsmål som Werth behøver stille sig selv. 

At få lov til at udleve sin passion er jo i sig selv "en gave", men for Isabell Werth er man ikke i tvivl om at hendes passion også er hendes liv.

Werths karriere blev for alvor skudt igang tilbage i nytåret 1986 hvor Dr. Uwe Schulten-Baumer tilbyder Werth at hun må ride hans heste. Derfra går det stødt fremad og i 1992 deltager Werth til OL for første gang med Schulten-Baumers hest Gigolo FRH.

Sideløbende med starten på dressurkarrieren bliver Isabell Werth uddannet som advokat, og fra 2001 - 2004 arbejdede Werth som advokat i firmaet Karstadt AG.

I slutningen af 2001 går Werth og Schulten-Baumer hver til sit, og med Madeleine Winter-Schultze og hendes mand Dietrich Schultze starter et samarbejde som i dag også er grundstammen i Werth´s international succesfulde trænings- og konkurrencestald.

Programmet for clinic´en 

Det endelige program for torsdag den 17. marts 2016 er endnu ikke 100% fastlagt, men der er ingen tvivl om at Isabell Werth vil give både tilskuere og deltagere en helt ekstraordinær oplevelse.

Du kan sikre dig en billet allerede nu via linket her - en oplagt julegave idé til din bedste heste ven/veninde.




Top dressur på dansk grund

Nogle af Europas bedste unge heste og internationale topryttere samlet i Odense den forgangne weekend

Med championatsfinaler og World Cup samlet på ét og samme sted, var der igen i år lagt op til oplevelser ud over det sædvanlige for publikum, de sidste dage af et to ugers konkurrenceprogram til JBK Horse Show i Odense.

Og der er vidst ingen tvivl om at koncentrationen af publikum var fredag, lørdag og søndag i Odense Kongrescenter, hvorimod der weekenden før hvor de unge ryttere var i konkurrence, ikke var flere tilskuere end til et almindeligt landsstævne. 

Hvor kan og bør der sættes ind for at få folk til at gå til internationale hesteoplevelser?

Hvis man starter med forrige weekend hvor ungdommens konkurrencer var lagt, så havde det været oplagt om arrangørerne evt. havde brugt ressourcer på at give nogle af landets rideskole drenge og piger en ekstraordinær heste-oplevelse.

Den første weekend med pony, juniorer og ungryttere konkurrencer var jo som bekendt også den første weekend i skolernes efterårsferie, og her kunne man eksempelvis have valgt at lave "internationale hesteoplevelser" for rideskoler fra det ganske danske land. Busser med centrale opsamlingssteder, soveposer og tandbørste i rygsækken og så en 2-dags tur til JBK Horse Show i Odense. Indkvartering på den lokale skole i Odense, talk-shows med rytterne om aftenen, clinic med en af de unge stjerner osv. - mulighederne er uendelige.

Alt sammen ville jo selvfølgelig afhænge af nødvendig forældre opbakning fra de lokale rideskoler og lidt økonomisk allokering af sponsormidler fra JBK Horse Show. Det ville kunne give hele "ungdomsdelen" en ny dimension til gavn for besøgende, ekvipager, sponsorer, udstillere og ikke mindst mere fokus på den sport som vi alle elsker.

World Cup er World Cup

Med et program som byder på World Cup dressur, må arrangørerne også huske på at det kræver en vis form for "World Cup" kvalitet. I år udtrykte de internationale ryttere frustrationer omkring mulighederne for at træne i arenaen, som alene var muligt den samme morgen (lørdag) inden klassen startede lidt senere. Det betød at de ikke fik mulighed for en reel fuld træning i arenaen, da de skulle ride den indledende Grand Prix nogle timer senere. Rytternes ønske var blot at de havde haft træningstid den foregående aften - uanset tidspunkt. 

Samtidig var vet-check også lagt samtidig med "ride-tiden" for træningen. 

Et kig på deltagerlisten afspejler jo også ganske tydeligt, at de internationale topryttere ikke længere prioritere Danmark som deres første start på World Cup sæsonen. For bl.a. Edward Gal og Hans Peter Minderhoud har Danmark indtil i år altid været deres start på sæsonen. 

Dressurfolket vil se dressur og springfolket vil se springning

Som tilskuer på dressurscenen kommer man kun for "dressuroplevelser", så hvorfor ikke bare 4 intense dressurdage med alt fra pony til World Cup? Og tilsvarende 4 intense springdage...

 

Søndagens kür top var ikke et tydeligt billede af Grand Prix´en

Stærke præstationer af Agnete og Daniel

Dejligt igen at se at Jojo og Agnete var tilbage på sidste års flotte World Cup spor. Minimale tekniske ting, og en kür som generelt bare giver en god oplevelse når tingene spiller. Umiddelbart kunne man godt ønske sig lidt mere udtryk i øvelserne. Men set i bakspejlet er det temmelig sikkert en klar taktik, at kunne bevare turen uden fejl, for så senere at kunne bygge på og tage flere chancer. "Missionen" lykkedes flot.

Daniel Bachmann og Hotline giver med deres World Cup debut rigtig gode forhåbninger for deres fremtidige samarbejde. For det første giver ekvipagen et utrolig harmonisk billede og dernæst vi de ingen øvelsesmæssige svagheder, der mangler naturligt nok bare lidt mere helt skarp timing før tingene er flotte fra start til slut. I küren viser Daniel tre øgninger i trav, og desværre bliver de to øgninger med lidt for meget pres og Hotline kvittere med ærgelige taktfejl, hvor det umiddelbart kunne ligne at Hotline er rigeligt fremme i hånden der. Piaffe og passage turene er også klart bedst i slutningen af programmet, hvor Hotline ser ud til at være 100% under hjælperne og fremme foran Daniel. Super flotte serier, kvalitetspirouetter og super skridt. Et par som man kun kan glæde sig til at se i fremtiden.

Ingen dårlig præstation af Anna  

Det lykkedes desværre ikke at bringe Grand Prix´ens power med i küren, og hos Donnperignon giver det sig primært udslag i at piaffen ikke fungere optimalt. Men hvem kan sige at at 77,1% og en 2. plads i World Cup kvalifikation er noget svagt resultat - nej vel!

Nathalie kæmpede med at holde Fabienne koncenteret om opgaven

Selvom Nathalie ikke kommer til küren med en dårlig præstation, så er det jo stadig en udfordring, hver gang at holde Fabienne fokuseret på opgaverne under vejs. Det var som om Fabienne ikke var helt i "kür-mode", da startsignalet bliver givet og musikken startede, for i den første del af programmet ser det ud som om Nathalie kæmper med at få Fabienne rigtig i gear til både passage og piaffe turen, men efterhånden som turen skrider frem bliver harmonien og flowet også klart bedre.