Udnyt alle mulighederne på H2R kalenderen

Hvis du løbende holder dig orienteret om kommende begivenheder via H2R kalenderen, så kan du jo også lave en "husker" til din egen kalender.

Når du er inde på en begivenhed på kalenderen kan du markere Google Calender eller ICalendar og er i venstre side lige under datoen for begivenheden. 

Husk eksempelvis hvis du ikke abonnere på Clipmyhorse, at du jo altid gratis kan se deres livestreaming.


Talent - bedøm selv

Hvad er naturtalent?

Nogle gange kommer man bare forbi noget helt unikt. Tag et kig på videoen herunder og bedøm selv.

Føllet hedder Gørklintgårds Samsaro e. Gørklintgårds Santos / Don Schufro og er 2,5 mdr. på videoen.

Føllet kan købes!

Henvendelse kan ske på TLF. + 45 20 44 48 16
E-MAIL: INFO@GOERKLINTGAARD.COM

Patrick og Patrik vandt i dag i Mechelen

De to erfarne herrer Patrick van der Meer og Patrik Kittel stod øverst i dag

Dagens Grand Prix Special tog Patrick van der Meer sig af sammen med Zippo. Parret leverede en flydende tur uden tekniske fejl. Momentvis ser Zippo lidt presset ud over opgaven, men gør alligevel det der skal til.

Ukrainske Inna Logutenkova med hendes 13-årige hingst Don Gregorius viser en udtryksfuld tur med power. Der mangler stadig lidt mere overbevisende piaffe ture, men ellers ubesværet smidig og i god form. Det er blot 3,5 point som skiller de to ekvipager i toppen.

Lidt overraskende er det Wilco W og Mario Van Orshaegen som bliver nr. 3. Træningsmæssigt ser det ud til at parret har skiftet retning, da det er en mere regelmæssig og aktiv tur, og den ellers manglende styrke og luft, ser ud til at være blevet til mindre pres og mere selvgående. 

3 dyre fejl bragte spanske Morgan Barbancon og Vitana V udenfor top 3. Morgan enterer arena i trav og letridning, men desværre kan hun ikke bringe den afslappede Vitana ad midten til indridningsparaden. Der mangler stilstand i parade. I traversaden til venstre springer Vitana i galop, men Morgan får det hurtigt rettet. Der indløber fejl i toer serien. Ellers en god form og med et "pres" som ser ud til at være i tråd med det Donnerhall hoppen magter.

Se resultatet af klassen her. 

Grand Prix kür

Kittel er kür ekspert, og hans unge Delauney får ihvertfald ikke fornemmelsen af at turen er meget anderledes end en almindelig træningsdag - sådan ser det ud fra "sidelinien". Selv om musikken spiller og tingene skal være "der", så giver den rutinerede Kittel sig fuld tid, til at komme hele turen igennem uden Delauney ser presset ud - timingen er i top.

Og hvis nogen skulle være i tvivl om piaffe kvaliteten, så starter Kittel ud med at piaffere foran dommer ved C. Piaffe på stedet i super rytme og balance med naturlige overgange uden nogen form for uregelmæssigheder. 

Fang op på dagens twitter stream, for at få lidt ekstra info om de øvrige deltagere.

Se resultatet her.

 

 

Sejr til Delauney og Kittel i World Dressage Masters Grand Prix i Mechelen

17 startende i dagens CDI5 Grand Prix klasse  

Klassens yngste og mindst erfarne hest den blot 9-årige Delauney e. Dr. Dolittle / Feinbrand vinder i flot stil sammen med sin erfarne uddanner og rytter Patrik Kittel.

Selvom Kittel selv betegner turen som stadig lidt "baby agtig", så er fakta at der for det første ingen tekniske fejl er, og for det andet er det overordnede billede en afspændt ung hest som øvelsesmæssigt er uden svagheder. Det er jo heller ingen skam at en 9-års Grand Prix hest har sine high-lights i piaffe, passage og pirouetter - det giver et ret godt indtryk af både nutiden og fremtiden. En vinder score på 74,640%.

Vingino og Tommie Visser er kommet igen med god styrke, dog er pointtavlen generelt noget over ophedet for ekvipagen i dagens tur. Hele turen er nærmest med håndbremsen trukket. I trav traversaderne mangler der klar rytme bagi, ligesom der i zig-zag galoppen mangler klar bløde gennemsprungne changementer i omstillingerne. Serierne mangler også smidighed over bagparten. Bestemt ikke en tur til et niveau på 71,5%, men mere korrekt i det niveau Susanne Baarup har ekvipage på 68,9%.

Derimod rider hollandske Katja Gevers med Thriller deres bedste tur længe - flydende og uden tekniske fejl. 

Se resultatet af klassen her. 

 

 

 

Julestævnet i Mechelen er startet til morgen med Prix Sct. Georg

Patrick van der Meer og Coco Chanel i top

Selvom parret ikke viste en fejlfri tur, så var tingene generelt af meget højere kvalitet end konkurrenterne kunne vise i dag.

Generelt en smidig og udtryksfuld tur med god kvalitet i alle øvelserne. Eneste lille ting var turen ud af den første galop pirouette, hvor Coco Chanel bliver "hængende" og changere inden hjørnet.

En spændende lille-turs ekvipage, som bliver spændende at følge i deres videre udvikling.

Jessica von Bredow-Werndl var til start med ny lille-turs hest den 10-årige Dante´s Peak e. Dimaggio/Wolkentanz I. Endnu en noget stor og ubalanceret hest, som styrkemæssigt ikke ser helt ud til at være klar til program opgaven. 

Spanske Alexandra Barbancon og hendes unge Bolero kommer rundt i dag uden problemer, men det er langt fra et afspændt billede, og skal "kæmpe" for hvert et skridt. Ser ud til at ekvipagen kunne bruge nogle flere nationale træningsrunder inden den unge Bolero er klar til de større arenaer.

Se resultatet af klassen her.

Den "australske drøm" blev til virkelighed

For nøjagtig 3 år siden havde tidligere landsholdsrytter Lone Jørgensen og hendes mand Uli Eggers købt enkeltbilletter til Australien.

Hvorfor og hvordan ser hverdagen ud down under i dag, er et par af de spørgsmål som H2R var nysgerrig for at høre mere om.

Hvorfor turen præcist skulle gå til Australien dengang i rykkede pælene op i Tyskland for nu 3 år siden?

"Tilbage i år 2000, da vi var i Sydney til OL, fandt vi ud af, at vi faktisk rigtig godt kunne lide Australien, og at det kunne være et sted vi gerne ville flytte til engang. Men det siger man måske tit, når man har tilbragt ca. 7 uger i super stemning og godt klima."

"For omkring 8-9 år siden blev jeg spurgt af en australsk pige Fiona Selby, som søgte en træner, om jeg kunne være interesseret i det. Det sagde jeg ja til, men kun hvis det skulle være hver 4.- 6. uge, da det ellers ikke er til at få lært rytterne noget med 2-3 gange om året."

"Efter at have gjort det i ca 5-6 år, var det som om vores egen "australske drøm" naturligt rykkede tællere på, og vi begyndte seriøst at snakke om muligheden for måske at flytte herud."

"Vores datter Monica var 20 år og "voksen" , og havde en uddannelse, så hvis ikke hun ville med havde hun mulighed for at stå på egne ben. Hun ville faktisk blive da hun lige havde fået en ven, men det varede desværre (for hende) ikke ret længe, og hun besluttede at komme herud, hvilket vi jo var super glade for."

"Fra beslutningen var taget tog kun ca. 8 måneder til vi var flytteklar. Det værste var at få et/det rigtige visa. Tror de ved alt om os nu. De var ca, 75 A4 sider der skulle udfyldes, så hvis ikke man virkelig vil, så slutter den "australske drøm" allerede her."

Hvordan ser dit/jeres hesteliv/hverdagen ud i dag?

"Vores hverdag er meget forskellig fra da vi boede i Tyskland. Uli er som regel her hjemme og tager sig af hus og "have" (14 Acer = ca 10 tdl) og vores 3 hunde. Tror aldrig vi bliver færdig med at bygge, udvide eller renovere, men sådan er det jo når man har stald, ridehal og stooort grundstykke."

"Jeg er som regel ude at undervise hver dag, eller har ryttere der kommer hertil. Er også ude med ryttere til stævner og giver kurser i Canberra, Sydney, Perth og New Zealand, og er samtidig State coach for Victoria (delstaten vi bor i), så det er nok at se til."

"Vi har fået nogen rigtig gode venner her, som faktisk ikke har ret meget eller ingenting med heste at gøre. I Australien er det sociale liv meget vigtigt, så vi mødes tit med vores venner. Og Uli mødes hver lørdag med drenge klubben til kaffe hos bageren (den eneste i 30 km omkreds). Monica har fået en sød australsk fyr, så vi er alle tre faldet rigtig godt til." 

Hvor mange heste har du selv i stalden?

"Vi har kun 2 heste her, min 3 farvede og vores datters springhest."

"Vi har 6 bokse, og resten er der kun heste i, hvis nogen kommer for et par uger eller de skal på ferie og jeg rider deres heste. Vi vil helst ikke have faste heste opstaldet, da vi godt kan lide at være helt vores egne herre." 

"Min egen hest er 6 år gammel, en hoppe efter Rosenstein som er en Blue Hors Romanov, moderens side er 2-farvet. Hun kom for ca 3 måneder siden, så jeg er selvfølgelig ikke nået så langt med hende endnu, da hun kun var let redet da hun kom. Så vi må se hvad det bliver til."

 

Hvordan er dressurlivet langt væk fra de europæiske baner?

"Selvfølgelig er sporten i Australien helt anderledes end i Europa, men der er stor efterspørgsel på gode trænere, og efter 5-6 år havde vi fået mange ryttere og venner, så vi flyttede ikke her til uden at vide en del om både Australien og allerede have stiftet gode relationer/venskaber."

"Vi tror på at der kan gøres meget for sporten her i de næste år, og langt de fleste ryttere er meget interesserede og motiveret for at lære noget."

Egne ambitioner?

"Jeg må tilstå at jeg kun er interesseret i at komme ud at starte, hvis jeg har en virkelig god hest. Vi har været til så mange stævner de sidste 20 år, med gode heste og super resultater, at mindre ikke kan gøre det - så hellere ned til stranden som er for enden af gaden (800 m)".🏖

"Jeg tager det sandelig alvorlig når jeg rider, men som vi altid har sagt; hestene viser os vejen .."

Lidt facts om Australien

  • Mange ting er enklere end i Europa og australierne tager det lidt mere easy going, man skal geare lidt ned. 
  • Just Down The street ...er alt mellem 1 km og 3 dage.
  • Australien har faktisk flere regler end Tyskland og flere af dem er ret underlige -.lastbiler må køre lige så hurtigt som person biler. 

Er der ting/mad som du bare må have?

"Eftersom der findes Aldi og internet i Australien, kan man bestille/købe mange tyske og danske madvarer her. Der er tyske og danske butikker i Melbourne, hvor man kan få næsten alt, plus "Danish House" hvor der er smørrebrød på restauranten, så vi mangler ikke rigtig meget her - det skulle da lige være en ægte hotdog!"

"Dog er Australien et meget dyrt land at leve og bo i, men man kan altså også tjene gode penge hvis man gider," slutter en tilfreds emigrant, som lige nu nyder meget varme sommer temperaturer down under.

Julen er over os

2015 er næsten slut, der mangler dog endnu en stor traditionsrig international konkurrence, nemlig CDI5 i Mechelen i Belgien som starter 2. juledag. 

Fra søndag morgen går det løs med Prix Sct. Georg efterfulgt af CDI5 World Dressage Masters Grand Prix.

Horse-live.com live streamer fra stævnet, men det har tidligere desværre ikke fungeret optimalt. Links til stævnet findes via kalenderen.


Tak for et fantastisk 2015 - H2R er klar til 2016

Med året på held, vil H2R gerne takke alle som fulgte med. Det har været en fornøjelse at holde alle "nørderne" opdateret om sports- og avlsnyheder fra den europæiske scene.

Stor tak til alle dem som bakker op om nyhederne på H2R. 

Helgstrand Dressage med åbent hus 9. april 2016

Sæt kryds i kalenderen

Traditionen tro åbner Helgstrand Dressage dørene til endnu en sæson med deres åbent hus arrangement.

"Vi glæder os til at fremvise vores "gamle" hingste, som er rigtig godt i gang med deres uddannelse, og ikke mindst vores nye spændende unge hingste som også vil blive fremvist." 

2016 hingste show starter i England for Team Helgstrand

9. Januar drager de 4 "gamle" hingste, Don Deluxe, Grand Galaxy Win T, Franklin og Vincent Maranello til England til hingsteshow. Hingsteshowet afholdes på Bury Farm Equestrian Club som er beliggende nordvest for London. Arrangementet er arrangeret af BBSH - British Bred Sport Horse.

Se listen over hvilke hingste som deltager her.




Det internationale salgsvindue lukker 31.12

Med OL 2016 lukker vinduet for ejerskifter om få dage - helt præcist 31. december.

Tidligere har man set at flere af de etablerede heste på den internationale scene, som har skiftet ejerskab op til et OL år.

Umiddelbart er det blot 5 etablerede heste som ser ud til at være solgt med henblik på OL i Rio.

Le Beau tidligere under Philip Jorissen solgt i starten af året til Sydafrika, Fabriano under Renata Vogelsang som også tidligere på året skiftede ejerskab til Japan, Girasol med Nadine Capellmann nu med Morgan Barbancon, og Tobajo Pik Disney med Trude Hestengen nu under svenske Sofie Lexner, mens Don Lorean under Alexandra Barbancon senest er skiftet til ny japansk rytter.

 

Ikke ret mange avlshingste når dressurens højeste niveau

Den 10-årige Apache e. UB40/Krack C og Emmelie Scholtens er stille og roligt godt på vej i den internationale +70% klub i Grand Prix.

Med CDI4 Grand Prix debut i Arnhem tilbage i juli hvor parret vandt med 71,3%, og senest til CDI4 stævnet i Roosendaal hvor parret blev nr. 2 i både Grand Prix klassen og Grand Prix freestyle med hhv. 73,380% og 76,575%, må man sige at parret er godt på vej til at etablere sig internationalt.

Nyd den meget kontrollerede kür fra Roosendaal herunder. Der er stadig plads til forbedringer, men generelt er der stor grundkvalitet, hvor man kun kan glæde sig til at se den videre udvikling for ekvipagen.


Suveræne Isabell Werth med hendes 9-årige Emilio i Louisdor Preis finalen

Der er ikke så meget at sige til Isabell Werth´s sejr med Emilio i dagens Louisdor Preis finale.

Tingene beskrives egentlig allerbedst ved at lytte til dagens "ring" kommentator Dr. Dietrich Plewa, dog med det lille men at den ekstra ordinære gode frie skridt ikke helt er dagens virkelige billede, her går Emilio stadig en smule kort/lang bagi, som iøvrigt ikke bemærkes hos nogle af dommerne i deres pointgivning.

Dagens nr. 2 Cosmo med Sönke Rothenberger var i lidt for meget "julestemning". Udsmykningen i arenaen synes under vejs at være lidt for meget, så det blev til et par ufrivillige snurreture.

Debut i Grand Prix for både hest og rytter

Når man følger turneringen og specielt finalen kunne man godt få tanken at dagens finaledeltagere måske alene skulle være heste som ikke var placeret internationalt til CDI4 stævne, eller noget i den retning. 

Ihvertfald synes det ikke helt reelt målbart når en ekvipage debutere i Grand Prix til finalen holdt op mod dagens vinder.

Dagens debutanter Therese Nilshagen og Dante Weltino gjorde en super flot figur. Den blot 8-årige power hingst medbringer det hele - inklusiv "ergiebigkeit" som er et af tyske Plewa´s meget anvendte udtryk, når han beskriver en hest som VIL være med HELE turen. Generelt et rigtig flot billede. Masser af power. Momentvis bliver den meget skarpe passage med lidt spændinger. Let og ubesværet piaffe. Falder bedre til i den frie skridt i dag. Masser af topkvalitet i galop pirouetterne som er centrerede og hvor Dante Weltino tager super vægt. Billedet galopturen mangler endnu at blive med det helt rigtige udtryk op ad bakke.

Juliane Brunkhost

Den nu forhenværende hingst Sieger Hit viste en rigtig solid tur i finalen. Parret er virkelig vokset sammen og Juliane har gjort et fantastisk arbejde. Parret er nu klar til at indtage den store Grand Prix scene.

Interessant at samme Juliane også havde flot succes med hingsten Benetton Dream i et par ungheste Grand Prix klasser inden han blev solgt til Tinne Vilhelmson-Silvén.

Se resultatet her.

Fantastisk vinder af Nürnberger Burg-Pokal finalen

Dorothee Schneider med dagens utimative flotteste ridt

Gårsdagens flotte tur i opvarmningsklassen kunne Dorothee Schneider gentage i dag sammen med den imponerende 8-årige vallak Santiago e. Stedinger/Dacaprio. 

Det var 10. gang at Dorothee Schneider deltog i Nürnberger Burg-Pokal finalen, og 2. gang med sejr i dag. Sidste gang var i 2006 hvor hun vandt med hendes egen trakehnerhingst Kaiserkult TSF.

Nyd vinderturen nederst i nyheden.

Særdeles nydelig og velafstemt ridning fra Matthias Bouten

Placeret som både nr. 2 og nr. 3 er Matthias Bouten med hhv. Fraeulein Auguste MJ e. Florencio/Wordly og Dante Delux MJ e. Danone I/Rouletto. Begge heste er særdeles velgående i alle 3 gangarter med god power, og begge heste velforberedte og "happy athletes". 

Matthias Bouten har en helt fantastisk hånd. Den måde han hele vejen sidder fremme med en blød og fjedrende hånd, giver et super flot og helt konstant billede hos hans heste. Det er tydeligt at hestene føler sig meget veltilpasse under Matthias Bouten. Siden Bouten forlod Isabell Werth har Wolfram Wittig stået for træningen, og sammenholdt med nogle rigtig talentfulde heste som Bouten rider for sponsor Marianne Jerich (også sponsor for Jerich Parzival), ser det ud til at successen bare har taget en start nu for den unge berider.

H2R´s favorit hest Sandiego med Carola Koppelmann var desværre ikke helt tryg ved julestemningen i dag, og efter at han havde fået øje på "noget" på vej ud af den første galop pirouette var løbet desværre kørt og Koppelmann valgte fornuftigt at opgive turen.

Christoph Hess med kommentarer efter hver enkelt ekvipage

Traditionen tro var dagens finale med umiddelbare kommentarer efter hver ekvipage.

Om vinderen sagde Hess bl.a. følgende: 

Difficult to say anything - World Class test. 10th time for Dorothee, super canter tour, lovely feeling. This is a horse for big sport.

Om Fraeulein Auguste var kommentarerne bl.a.: dream horse, satisfied horse, super pirouettes in both wk / ca, super rider feeling. Horse for the future.

Om Dante Delux: Super day for Matthias, super test, lovely trot work with half passes, after serie with 4t you could pat the horse. Lot of let go.

Se uddrag af kommentarerne fra Hess via twitter. Husk du finder H2R twitter stream i højre side på forsiden af nyhedsoversigten (på mobil - nederst i nyheden)

Se resultatet af klassen her. 


Super sejr til Beatrice Buchwald og Weihegold OLD

Beatrice Buchwald stod selv for en super julegave, da hun i dag vandt Grand Prix Special klassen i Frankfurt i overbevisende stil med flotte og velfortjente 75,961%.

Parret leverede deres flotteste tur til dato. Turen var ikke blot fejlfri, men en super lethed hele turen, giver et fantastisk billede af harmoni. Lette hjælpere, flot opstilling og kvalitet i øvelserne giver en helt særlig oplevelse - helt sikker ikke kun for dommere og publikum, men også for rytteren.

Beatrice har de sidste par gange haft et par "smuttere" i serierne, men kunne i dag ride fra arenaen med hænderne over hovedet, og ved kortsiden var det også en først meget koncentreret Isabell Werth og senere en top begejstret Werth. 

Nyd det efterfølgende interview med en super ydmyg vinder.

Se resultatet af klassen her. 

Opvarmningsklasser giver fingerpeg om finaleformen

Selvom det er kun var opvarmningsklasser til hhv. Nürnberger Burg-Pokal finalen og Louisdor Preis finalen, så giver det alligvel vel et ret godt indtryk af konkurrenceformen. Det er selvfølgelig ikke alle ekvipager som benytter sig af muligheden for at ride opvarmningsklassen, så billedet bliver sikkert et lidt andet på finaledagen.

Nürnberger Burg-Pokal

For de rigtig morgenfriske var det starttid kl. 6.30 i Frankfurt i dag - og der var rent faktisk tilskuere i arenaen også!

Dorothee Schneider og Santiago e. Stedinger / Dacaprio var i super form til dagens Nürnberger Burg-Pokal kvalifikation. Ingen spændinger, men masser af spændstighed og kvalitet som lover rigtig godt for en spændende finale.

Placeret som nr. 4 i dag - feltets bedste hest, var vallakken Sandiego e. Sancisco / Davignon med Carola Koppelmann, en helt i særklasse dejlig hest i alle 3 gangarter, men masser af naturlig power og smidighed.

Louisdor Preis

0,5 point mere til Sönke Rothenberger med Cosmo end Isabell Werth med Emilio, det var forskellen i toppen af dagens ungheste Grand Prix. Cosmo tog sig indimellem et lidt skarpere kig på julemændene rundt om banen, og dagens piaffe ture var ikke helt i skabet som set tidligere. 

Emilio er super koncentreret hele vejen. Der indløber fejl i etterne og det koster dagens sejr. Super flotte piaffe og passage ture med lette og flydende overgange.

Dante Weltino og Therese Nilshagen bliver nr. 4 i dag. Parret bedste tur til dato. En fornøjelse at se den lethed som den powerfulde hingst går med. Top koncentreret om opgaven, og i det hele taget deres bedste tur hele vejen rundt. 

 

CDI4 Grand Prix sejr til Dablino i Frankfurt

Dablino og Annabel Balkenhol laver et flot billede i den samlede trav og øgninger, passagen er regelmæssig, men man kunne godt ønske sige mere elevation. Piaffen er tøvende eller måske nærmere uenergisk, men de tilhørende overgange fungere godt. Den frie skridt er gyngende og på tæerne, men dommerne ser den alligevel til 14-14-13-13-12. Super flotte serier og i det hele taget en velafbalanceret galoptur. Fortjent sejr med 75,380%.

Weihegold og Beatrice Buchwald viser en super flot tur kun med en enkelt fejl i toer serien. Ellers en særdeles velafbalanceret og veltimet tur i en let og naturlig form. En meget harmonisk ekvipage.

Hubertus Schmidt rider ikke Imperio med helt hans vanlige stil. Det ser ud til at Imperio har brug for lidt mere støtte på tøjlen, end det Hubertus normalvis giver sine heste. Og det giver hos Imperio et meget mere stabilt og balanceret billede. Det er en powerfuld hingst, hvor det ser ud som om at det er vigtigt rytteren er på hele tiden, ikke for at drive på, men nærmere bare for at sidde til og understøtte. Masser af udtryk og flot timing er det overordnede billede. En eksplosiv overgang til galop og lidt spændinger under vejs, men igen er timingen på plads fra Hubertus Schmidt hele vejen.

Piaffe er ikke El Santo´s favorit diciplin, og i dag bliver desværre heller ikke med piaffe! Men alligevel er det stadig overraskende at se bedømmelser. Hvorfor ikke skille den reelle piaffe karakter fra overgangs karakteren? Set fra sidelinien er fakta at El Santo ikke piaffere, men derimod er overgangene på vej ind til "piaffen" og videre ud helt flydende og i balance.

Efter en længere stævnepause var Toy Story med Patrik Kittel tilbage i flot form. En enkelt fejl i etter serien og ellers med masser af udtryk og rytmik i travturen. Gode piaffe/passage ture, måske med lidt minimum piaffe trin.

Nathalie og Fabienne kommer rigtig fint fra start, og det er tydeligt at se at Nathalie har Fabienne foran sig helt fra start. Aktiv og regelmæssig piaffe og passage ture med gode overgange. Inden overgange til den frie skridt er der lidt uro på tøjlen. Anspringet til galop bliver voldsomt, og Fabienne var helst gået afsted selv, men Nathalie har hurtigt tingene under kontrol. En galoptur uden fejl og med generelt god timing. Bedømmelsen fra de 5 dommere hedder 67,840%, men med hhv. 69.2% og 69.4% fra H-Alonso og C-Eisenhardt. 

Se resultatet af klassen her.