Bundeschampionatet 2016 er skudt i gang med 6 års kvalifikationen i dag

Dommerne havde valgt en noget skarp linie, som bevirkede at det var svært nok bare at opnå 8,0 i samlet resultat, uagtet at alle ekvipager jo som bekendt er kvalificeret med mindst 8,0 for at nå til finalestævnet. 

Danske Kristine Møller og hendes Standing O´vation e. Imperio leverede en super super flot tur. Eneste lille men var parade med tilbagetrædning som bliver med en smule spænding og poweren frem mod det sidste changement er måske en anelse for skarp, men alle changementer er i top kvalitet, som man kun kan drømme om med en fuld rutineret hest. Skridten som fra kameravinklen ses som helt rentaktet og aktiv, bedømmes til blot 6,5. Ekvipage slutter med 7,70 og skal dermed en tur via trøstfinalen og kæmpe om de 3 sidste pladser til finalen i alt 15 ekvipager. 

De 12 bedste fra kvalifikationen er direkte videre til finalen. 

Skønt når følelserne får frit spil (video)

Weekenden på Vilhelmsborg bød på masser af glædelige overraskelser

Det er fantastisk at opleve de danske varmblodavleres entusiasme og flid samlet på ét sted til det årlige Eliteskue på Vilhelmsborg.

Nyd både Joan Andresen fra Stutteri UNO og Kristine Munch Sinding fra Stutteri Atterupgaard - det er avlerbegejstring med alle følelserne udenpå tøjet. 

Stutteri Atterupgaard ved Kristine og Michael Sinding modtog velfortjent opdrættermedalje i guld for deres fantastisk avlsarbejde af Atterupgaards Cassidy, Smeyers Molberg og Atterupgaards Orthilia - alle 3 deltagere ved OL i Rio. En flot hædring af avlerparret og med super timing til eliteskuet. 

4 nyudnævnte guldmedaljehopper (video)

Hvis du ikke sad med i hallen i weekenden på Vilhelmsborg hvor der bl.a. blev udnævnt 4 nye guldmedaljehopper, så har du alligevel chancen for at høre beskrivelserne af dem herunder.

Generelt var det et eliteskue med en rigtig god linie i bedømmelserne og udnævnelserne, men alligevel blev det med et noget uklart valg af den 5-årige hoppe Nørregårds Famous e. Don Romantic / Fürst Heinrich som ikke medbringer egne præstationer, senest med championatskvalifikationen på Vilhelmsborg med en samlet score på 7,70, i modsætning til den inviterede 5-årige Heiline´s Danciera e. Fürstenball / De Niro som netop er blevet nr. 4 til UVM i Ermelo, og som til trods blot opnåede en sølvmedalje. 

Seks nye guldmedaljehopper

Årets dressurbetonede hoppe: Straight Horse Sezuanna fra Straight Horse ApS, 3450 Allerød.Photo credit: Ridehesten.com

Årets dressurbetonede hoppe: Straight Horse Sezuanna fra Straight Horse ApS, 3450 Allerød.

Photo credit: Ridehesten.com

 

Dansk Varmblod pressemeddelelse

Ved Dansk Varmblods EQUSANA Eliteskue på Vilhelmsborg blev seks unge hopper meget velfortjent tildelt opdrættermedalje i guld. Årets Dressurbetonede Hoppe, Straight Horse Sezuanna, fremstod ikke desto mindre i en liga for sig.

Dansk Varmblods Equsana Eliteskue blev afsluttet med præsentationen af seks helt ekstraordinære hopper – to springhopper og fire dressurhopper – af en særlig kvalitet, der indbragte dem guldmedalje.

Fremragende springhopper

Det var på forhånd klart, at Stutteri Ask ville få årets springbetonede hoppe i stalden, for begge hopper i finaleringen er opdrættet på Stutteri Ask. Dommerne havde valget mellem den ædle, feminine Beezie Ask e. Cavall Ask/Clarimo og kapacitetshoppen Charetta Ask e. Favorit Ask/Caretino, som kommer ud af en særdeles præstationsstærk hoppestamme, hvor moderen Charett Ask har gået international Grand Prix. Valget faldt på Charetta Ask, som sprang med stort overblik og kapacitet og opnåede 9,5 i teknik og 10 i kapacitet.

International topkvalitet i dressur

Publikum og dommere var slet ikke i tvivl, da årets dressurbetonede hoppe skulle udpeges, da Straight Horse Sezuanna e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro var i en klasse helt for sig. Hun er desuden ud af en særdeles præstationsstærk hoppestamme og helsøster til avlshingsten Sezuan, der er tredobbelt guldvinder ved UVM. Hun blev præmieret som Dansk Hesteforsikrings "gladeste hest" i kraft af årets bedste afprøvningsresultat på hele 948,5 points ved sadelkåringen. Det kom næppe bag på nogen, at avlsledelsen valgte hende til forbundets bedste dressurhoppe i sin årgang, da hun gav et fantastisk billede under rytter og viste høj international kvalitet. Hun er opdrættet af Straight Horse ApS og ejes af opdrætteren samt Andreas Helgstrand. Testrytteren gav hoppen 9,5 i ridelighed og 10 for kapacitet ved afprøvningen. 

Stutteri Uno fik endnu en guldmedalje for den herlige Uno Day Sun e. Uno Don Diego/Blue Hors Rosoff, som af dommerne blev betegnet som fremtidens dressurmodel, feminin og harmonisk. Og så bevæger hun sig med en rigtig god mekanik og en stor smidighed.

Aagaardens Darbie Zalene e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Romantic opdrættet af Brian Grønkjær Bak og ejet af Stutteri Aagaarden opnåede også en guldmedalje. Hun er en komplet hest med en feminin udstråling, og med en taktfast, smidig og rummelig bevægelse med en dejlig op-ad-bakke tendens.

5-årige Nørregårds Famous e. Blue Hors Don Romantic, opdrættet af Ruth Knudsen og ejet af Janni Rosenkjær Brolund, fik ligeledes en guldmedalje. Hun er en flot, moderne model med tre smidige og rummelige gangarter, og så viste hun sig ridelig og arbejdsvillig under rytter.

 

 

 

 

Instagram indtryk fra Vilhelmsborg

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more

Vilhelmsborg med masser af sport i dag

Inden det går løs med elite hopperne og elite føllene stod fredagen på sport i de flotteste kulisser fra det netop overstået pony EM.

Der var ingen tvivl om at bølgerne fra det helt ekstraordinært flotte stævne stadig gav genlyd, ikke mindst hos ponylandstræner Jette Nevermann Torup og holdleder Rigmor Kristensen. Begge stadig med de brede smil, både pga. de flotte danske dressur præstationer, men ikke mindst pga. hele stævnefoløbet og organiseringen af et så flot mesterskab på dansk jord. Som en ekstra og bestemt ikke uvæsentlig bemærkning, havde den hollandske chef d'equipe Tineke Bartels rejst sig op på chef d'equipe mødet under EM, og rost stævnet som det mest velorganiserede i alle de år hun havde været med. Et cadeau som uden tvivl også vil være plusser i bogen for evt. World Cup finale mulighederne til Danmark.

Det flotteste sensommervejr i 30 grader med en frisk vind, gav ekvipagerne optimale forhold i dagens Prix Sct. Georg hvor Carina Cassøe Krüth og hoppen Audrey viste en korrekt og ukompliceret tur med rigtig fine kvaliteter. Parret blev skarpt forfulgt af den store velgående vallak Ludowitz med Maria Anita Andersen i sadlen. Under vejs er det med flere anerkendende klap fra Maria og en særdeles tilfreds rytter efter sidste hilsen.

Australske Simone Pearce og avlshingsten Bøgegårdens Boney M er et nyere makkerpar. Øvelsesmæssigt med rigtig gode takter og kvaliteter, men under vejs bliver turen med lidt for synlige/kraftige rytter signaler.

Næste uge starter Bundeschampionatet i Warendorf

3 års, 4 års, 5 års og 6 års heste er klar til Bundeschampionatet

Over 900 heste og ponyer dyster i næste uge om den attraktive titel som Bundeschampion. 

Bundeschampionatet starter næste onsdag 31. juli med indledende 6 års klasse og så går det ellers slag i slag med et spændende program som altid er med spændende ekvipager.

Den detaljerede tidsplan for streaming via Clipmyhorse finder du her. 

 

Elitefølauktion i Borculo torsdag og Starsale auktion i Drachten fredag

49 dressurføl er klar til auktion i Borculo og 29 dressurføl klar til auktion i Drachten

Borculo kollektionen præsenteres live via Clipmyhorse torsdag den 25. august kl. 15.00 og selve auktionen begynder kl. 18.30.

Se hele kollektionen til Borculo auktionen her.  

Drachten kollektionen præsenteres kl. 15.30 via Clipmyhorse og selve auktionen begynder kl. 18.30

Se hele kollektionen til Starsale auktionen i Drachten her

Eliteføl auktionen nærmer sig med hastige skridt

44 dressurføl er klar til at komme under hammeren på lørdag kl. 19.30 på Vilhelmsborg.

Lørdag kl. 14.30 er der præsentation af hele kollektionen. Begge dele både præsentationen og auktionen kan følges via livestreaming på Clipmyhorse, og det betyder naturligvis at hvis du har udvalgt dig en eller flere favoritter, kan du kigge med og samtidig også være klar via telefonen når auktionen starter. Hvis du ønsker at byde over telefon kan du kontakte tlf. 87 47 54 17.

En kollektion som tæller topafstamninger på fadersiden og samtidig også præstationsafstamninger på morsiden, med bl.a. afkom efter den 3-dobbelte verdensmester Sezuan samt 1. årgang efter guldmedaljehingsten Hesselhøj Donkey Boy.

Stutteri Gørklintgård i Holsted har hele 3 afkom udtaget til elitefølauktionen, og med hoppeføllet med katalog nr. 409 e. Gørklintgårds Santos med Come Back II som morfar, og katalog nr. 438 et hingsteføl e. Gørklintgårds Santos med Michellino som morfar ligner de begge et par af spidskandidaterne ud fra videopræsentationen.

Men som bekendt er udviklingen jo enorm og forandringerne sker fra uge til uge for de unge føl, så der vil helt sikkert også i år være overraskelser når vi rammer auktionsdagen. 

Se hele kollektionen her. 


 

 

 

 

Følfestival i Norge - en oplevelse

Et topprofessionelt set-up hos JJ Horses i Mysen i Norge med super hestevejr, veloplagte deltagere og en kvalitet i toppen som kunne måle sig fuldt ud med resten af Europas hesteavl, gjorde følfestivalen hos JJ Horses v. Ole Jørgen Jørgentvedt og Ole-Marius Johnson til en fantastisk oplevelse.

Med mange år som "følorganisation" til Dansk Varmblod i Danmark, kan de entusiastiske og dygtige norske folk bag Dansk Varmblod Norge være stolte af deres bedrifter, nu hvor Dansk Varmblod Norge er optaget som selvstændige medlemmer af WBFSH.  

Dagens program startede præcist kl. 10, og dagen forløb med nærmest tysk punktlighed. Alle deltagere havde fået en udførlig tidsplan over dagen, så der var ikke noget at være i tvivl om. 

Hele den danske delegation talte i alt 14 personer, som alle mødtes til fælles opsamling i Gardermoen lufthavnen i Oslo. Udover de 2 DV dommere, Poul Gravgaard og Ole From Christensen, var bl.a. også testrytter Jan Christensen og Sophie Christensen med. Team Ib Kirk fra Katrinelund var også mødt talstærkt op, endda med 3 friske unge gutter, som havde 100% styr på at håndtere hopper og føl, så alle blev optimalt fremvist overfor dommerne. Uden tvivl et træk som gav hele præsentationen og afviklingen et ekstra løft. Erfarne piskefører til dagen var Ulrik Kristensen og Ib Kirk.

"Konkurrenceformen"

Desværre mødte ikke alle føl op i optimal konkurrenceform, som her i følskuesammenhæng er ensbetydende med, at føllene bliver præsenteret i god foderstand og er håndterbare. Det giver ikke noget godt indtryk med et føl, som tydeligvis ikke ser triveligt ud, og måske endnu værre, ikke ser ud til at have været i hænder, hvilket naturligvis smitter af på bedømmelsen. 

Toppen med høj kvalitet

Men blandt de godt 40 føl, som blev præsenteret overfor dommerne, var toppen bestemt i en klasse for sig selv.

Med lidt skelen til springføl kollektionen var det hoppeføllet med det meget spring klingende navn Diadoctro Diamantina e. Diarado / Indoctro som fangede "dressur" blikket. Super vellinieret og udtryksfuldt hoppeføl.

Dressurhoppeføllet Soros Diva e. Hesselhøj Donkey Boy / Blue Hors Don Romantic avlet af Soros Sporthorses viste sig fantastisk i alle momenter. Masser af udtryk, feminint og med 3 super gangarter. Ikke så sært at hoppeføllet også havde trukket norske Kristin Andresen´s opmærksomhed, da hun allerede havde købt føllet, da hun så hende som blot 3 uger gammel. Føllet er naturligvis også udtaget til Dansk Varmblods Eliteskue i næste weekend.

Dressurhingsteføllet JJ Valor e. Vivaldi / Sandro Hit avlet af JJ Horses og ejet af amerikanske Leslie Waterman viste bl.a. hvorfor Vivaldi blodet er attraktivt. Dejlig smidig og et føl som vokser i fronten i bevægelse og går med lethed af jorden. Et føl som vi også får lov at se til Eliteskuet. Hingsteføllet som blev nr. 2 JJ Bugatti e. Bordeaux / Jazz ejer og avler JJ Horses viste takter og havde et antrit, power og udtryk som ikke set tidligere for Bordeaux afkom - også et føl som kommer til Eliteskuet. 

Iøvrigt har samme Leslie Waterman købt 3 føl hos JJ Horses i år og erhvervede sig sidste år JJ Jaguar e. Jazz / Deemster via auktionen i Wellington - WEF Sport Horse Auction, hvor Dr. Kerstin Klieber havde Jaguar med på auktionen. JJ Jaguar ligger i 2016 nr. 2 på listen over sportsresultater for 5 års heste i USA. 

En følfestival hvor sponsorerne bl.a. bakkede op med flotte pengepræmier til de 3 først placerede med hhv. 5.000 - 3.000 - 2.000 kroner.

Et lille video resumé fra dagen følger senere. 

Instagram indtryk #H2RONTOUR

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more

 

 

OPDATERET - Dommerne overså teknisk fejl hos Steffen Peters

Affødt af nedenstående nyhed 16. august modtog H2R i går en mail fra FEI judge general Mr. Stephen Clarke, som på vegne af president of the ground jury Mrs. Maribel Alonso er blevet gjort opmærksom på mit lille skriv omkring 2,25 pirouetten for Steffen Peters og Legolas i kür finalen. 

For ikke at gengive noget uretmæssigt, har H2R valgt at gengive hele ordlyden fra Mr. Stephen Clarke. (se mailen længere nede)

Den undskyldning som Mr. Stephen Clarke beder om, kan H2R desværre ikke give, da der uanset øjnene stadig er tale om en 2,25 pirouette med overgang til piaffe, selvom man fra dommerpanelet mener der istedet er tale om en ukontrolleret overgang.

Det slås fast at det ALDRIG tilladt med mere end 2xpirouette, og med overgang til piaffe som her er tilfældet, tæller pirouetten ikke som en teknisk øvelse, blot som en del af sværhedsgraden / koreografien. Og så giver det netop mening hvis dommerne i det mindste havde trukket Peters i både sværhedsgrad og koreografi, men naturligvis ikke effektureret, når dommerpanelet vælger at se det som en ukontrolleret overgang. 

For at underbygge H2R´s påstand, så kan man herunder tage et kig på Legolas og Peters kür fra Aachen i år. Her rider Peters præcist samme kür, dog lige med den finte at den omtalte pirouette udføres som 1,25 pirouette, og så er snakken jo en helt anden, da han dermed ikke overskrider 2xpirouette. Flyt tidslinien frem til 3.00 hvor Peters kommer i fri galop frem mod pirouetten. 


Dear Mrs Mogensen,

Your article, below, concerning Steffen Peters freestyle test with Legolas during the Olympic a games in Rio has been brought to my attention by Maribel Alonso, President of the Grond Jury.

http://www.horse2rider.com/news-in-english/2016/8/17/technical-fault-during-the-olympic-freestyle-final-for-american-steffen-peters-with-legolas

First of all, I would dispute that this pirouette was deliberately ridden for more than two rotations.

Secondly, and more importantly, (As you stated in your article)

It was obvious at the time that the rider intended to produce a direct transition to the piaffe from this pirouette.

Therefore I followed the FEI Guidelines and did not score this pirouette technically, as it did not finish (and was not intended to finish) with clear canter strides. 

We, the Ground Jury, accepted that this 'Pirouette to Piaffe' was intended to enhance the choreography and degree of difficulty (However, the fact that the finish into the piaffe was not quite as controlled as the rider would have wished, neither added or detracted from these scores)

The FEI Directive published on their website under 'useful documents' is there for all to see -

- "Canter pirouettes: Canter pirouettes (half, full, max. 2x) must be shown from collected canter and lead to collected canter.

 - Canter "pirouettes" performed from/into halt, walk or piaffe are not counted as the required pirouettes and will not get a technical mark. They are only regarded in the choreography and degree of difficulty sections."

 I would ask for a retraction of your article along with a full apology and correct explanation as above.

For the future, I would suggest that you become more clearly acquainted with the rules and directives of the Freestyle before questioning our judging.

I hope this clears up the issue.

Kind regards

Stephen Clarke

FEI Judge General


Nyhed 16. august

Teknisk fejl i Steffen Peters og Legolas kür program

Selvom det var Steffen Peters og Legolas bedste tur til OL, så er der alligevel en del malurt i bægeret, når ingen af dommerne tilsyneladende fangede at Peters lavede en pirouette som ikke kun var dobbelt, men rent faktisk 2,25 omgang - og det er IKKE tilladt.

Det var den sidste dobbelte pirouette som Peters laver efter en fri galop og med direkte overgang til piaffen, inden han laver overgang til skridt. Problemet er bare at Peters ikke stopper pirouetten på samme linie som en startes, men en kvart omgang længere fremme. 

Pointmæssigt burde det have givet en lav karakter for pirouetten - under godkendt, og et fradrag generelt i karakteren for koreografien. Hvis fejl havde været korrekt dømt, havde det efter al sandsynlighed betydet at ihvertfald Cathrine Dufour med Atterupgaards Cassidy var avanceret til en samlet 12. plads. 

Umiddelbart en opgave for JPS at korrigere det forhold på plads, men det er alene i Grand Prix og Grand Prix Special at JPS kan bruge deres "mandat" til at korrigere for eventuelle fejl.