Den 14-årige HANN hingst Damsey og Helen Langehanenberg vinder

I dagens CDI3 Grand Prix i Redefin vandt Langehanenberg og Damsey. Parret er stadig ret nye sammen på konkurrencebanerne, men det ser bestemt ud til at være et samarbejde på rette vej.

Damsey bevæger sig naturligt og smidigt i en god form. Den første travtraversade til højre er ikke helt regelmæssig i rytmen, mens den næste flyder bedre. Den første piaffe mangler lidt mere naturligt initiativ fra Damsey og bliver af flere omgange. Kæmpe stor fri skridt som giver lidt samlingsproblemer. Den næste passage/piaffe blive med nogle uens trin, umiddelbart ser det ikke helt ud som han er helt fremme for hjælperne. Rigtig gode serier. Velbalancerede pirouetter. Skarp timing fra Langehanenberg med en god final på midterlinien. Parret vinder med 73,740%

Svenske Minna Telde er klar med ny international Grand Prix hest - den 11-årige svenske varmblods vallak Isac e. Hip Hop / Master. Der indsniger sig et par fejl med galop i den første øgning, og en lidt ubalanceret zig-zag galop hvor der indløber fejl til slut. Den frie skridt bliver lidt på tæerne. Men en dejlig ubesværet og talentfuld hest som ser ud til både at kunne og ville være med på alle de svære ting med kvalitet. Parret slutter som nr. 11 uden for placeringerne med noget dommeruenighed  4 - 13 - 12 - 7 - 18 og en slutscore på 68,2%.

Nikolai Kowalski og Grevelts Donna Tella var eneste danskere til start i dag. Parret start godt ud. Donna Tella har klar sine high-lights i piaffe og passage turene og galopturen. Desværre indløber der en dyr fejl i etterne. Generelt et pænt billede, hvor man dog godt kunne ønske sig lidt mere power der hvor det er muligt. Parret slutter med 64,140%.

Se resultatet af klassen her. 

CDI3 Grand Prix fra Saumur

Danskerne

Anders Dahl og Selten HW debuterede i Grand Prix klassen med 69,2%. Flot flydende trav tur med masser af power og udtryk. Passagen er udtryksfuld med god rytme, den første piaffe bliver lidt ubalanceret, og som Anders her selv efterfølgende udtrykker det, så kom det lidt bag på Selten at her skulle være piaffe. God skridt tur. Den næste piaffe vælger Anders at lave lidt mere fremadgående. Overgangen til galop bliver lidt spændt. Gode toere. Etterne bliver med et par af changementerne som ikke er helt gennemsprungne til venstre. God balance i pirouetterne. God sidste midterlinie, selvom Selten lige tøver et øjeblik i piaffen, så fortsætter han uden problemer. 69,260% og placeret som nr. 4.

Ulrik Mølgaard og Michigan er tilbage på rigtig godt spor. Parret starter godt ud og kommer skarpt fra start. Gode traversader, god parade med tilbagetrædning. Den første piaffe bliver lidt tidlig og lidt for forsigtig. God skridt tur. Den anden passage/piaffe/passage tur flyder godt og regelmæssigt. En lidt ærgerlig fejl i det efterfølgende anspring til galoppen fra passage. Gode serier og pirouetter med ro og god balance. God afslutning ad midten. 67.5% og placeret som nr. 13. 

Atterupgaards Orthilia og Fiona Bigwood i en liga for sig selv

For dem som ikke allerede vidste det, så er den britiske ekvipage i en liga helt for sig selv.

Når parret rider rundt om banen, er det med alt andet end power udtryk. Stille, rolig og velbalanceret - faktisk lidt kedeligt. Men når det er sagt, så bliver missionen en helt anden når de enterer midterlinien. Kombinationen af ro og power går ganske enkelt op i en højere enhed når man følger ekvipagens tur. Ro i indridning/fremadridningen, power i øgningen skrådt igennem, tilbage til samling og balance, ind i traversader med god skulderfrihed. Helt ro i parade med god tilbagetrædning. Skarp op i den første passage, 100% regelmæssig piaffe og blødt videre ud. I den frie skridt må Orthilia godt strække sig mere, og i den samlede skridt indløber der et par spændingstrin. Super 2. passage/piaffe/passage tur lige efter bogen. Der indløber et par ettere i toer serien. God balance i zig-zag galoppen og gode ettere. På vej ind i den anden pirouette mister Orthilia let balancen men pirouetten bliver alligevel vellykket.

En sidste midterlinie som man som rytter kun kan drømme om. En 77,6% tur!

Se resultatet af klassen her

 

Bruttotrup på 10 ekvipager

Nyhed på Rideforbund. dk

10 ryttere kæmper om at repræsentere Danmark ved OL i dressur

Med under 100 dage til et forrygende OL i Rio er der fredag sat navne på de 10 danske dressurryttere, der har redet sig ind i kampen om at repræsentere Danmark ved De Olympiske Lege. I bruttogruppen er der foreløbig ti ekvipager, men der er mulighed for at udvide med endnu to ekvipager, inden den endelige bruttogruppe skal meldes til komiteen i Rio d. 19. juni. Den 16. juli udtager landstræner Rudolf Zeilinger de fire ekvipager, der skal til Brasilien, så rytterne har knap tre måneder til at overbevise ham om, at netop de skal ride under dansk flag i Rio.

Hvert resultat tæller
Den 19. juni er både sidste frist for at opfylde de personlige krav til Rio samt deadline for at melde en liste bestående af max. 12 ekvipager. Herefter har rytterne frem til den 16. juli til at præstere deres allerypperste på konkurrencebanerne og dermed overbevise landstræneren om, at de skal være en del af det danske OL-hold 2016.

”Det bliver spændende at følge disse ekvipager frem mod den endelige udtagelse den 16. juli. Der venter nogle vigtige stævner, hvor de enkelte ekvipager skal vise stabilt og højt niveau bl.a. ved Odense Horse Festival, DM på Broholm og Nations Cup-stævnet (CDIO) i Aachen. Jeg er rigtig glad for, at vores bruttogruppe indeholder både garvede ryttere med flere OL-deltagelser i bagagen samt en del unge ryttere, som vi kender fra vore ungdomsgrupper. Det fortæller noget om en god kontinuitet i sporten og et godt talentarbejde,” siger elite- og talentchef Kimi Nielsen.

OL er det største
Danmarksmester Anna Kasprzak deltog med hesten Donnperignon ved OL i London i 2012, og parret er på nuværende tidspunkt et af Danmarks allerstærkeste kort. Derfor er det ikke nogen overraskelse, at Anna og Donnperignon er at finde i bruttogruppen, men det gør ikke en udtagelse mindre speciel:

”Jeg er selvfølgelig super glad for at være i bruttotruppen til OL! Jeg var med i London, hvilket var en kæmpe oplevelse, og jeg er sikker på, at Rio vil være mindst ligeså stort. OL er jo det største, man kan komme til i vores sport. Det er bare noget helt andet end store stævner som f.eks. EM og VM, og man føler sig som en del af ét stort hold, når man sammen med de andre atleter fra de forskellige sportsgrene kæmper for Danmark! Jeg håber at få lov til at opleve OL i Rio som deltager og gøre mit allerbedste,” siger Anna Kasprzak.

Bruttogruppen består af følgende ekvipager:
Agnete Kirk Thinggaard - Jojo Az
Anna Kasprzak – Donnperignon
Anne van Olst - Zidhane
Cathrine Dufour - Atterupgaards Cassidy
Daniel Bachmann Andersen - Blue Hors Hotline
Lars Petersen – Mariett
Lisbet Seierskilde - Jonstrupgaardens Raneur
Mikala Münter Gundersen - My Lady
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein – Fabienne
Rikke Svane – Finckenstein

Lang vej til Rio
Målet var, at den direkte holdkvalifikation for de danske dressurryttere skulle i hus ved EM i Aachen i august 2015. Desværre blev Danmarksmester Anna Kasprzak ved et uheld sparket i brystet af sin hest Donnperignon ved den indledende dyrlægekontrol, og uheldet medførte skader på ribben og brystben. Det satte sine spor på hele holdet, hvor ingen af de fire ryttere red op til deres normale niveau og derfor sluttede på en meget skuffende 8. plads - kun 0,685 % fra den direkte OL-kvalifikation. De danske ekvipager skulle derfor frem til 6. marts 2016 ride for individuelle kvalifikationer til Danmark, og der skulle min. tre kvalifikationer til, for at Danmark kunne deltage i holdkonkurrencen i Rio. Det lykkedes heldigvis, da rytterne på fornemmeste vis formåede at ride fire individuelle kvalifikationer hjem, hvilket betyder, at Danmark stiller med et fuldt hold i Rio. I alt er 11 hold kvalificeret til OL i dressur. 

Kamp om både hold- og individuelle medaljer
Holdkonkurrencen afvikles over to afdelinger, og første afdeling rides onsdag d. 10. og torsdag d. 11. august i en Grand Prix. De 6 bedste hold går videre til holdfinalen d. 12. august, hvor de skal ride en Grand Prix Special. I holdfinalen lægges resultatet fra både Grand Prix og Grand Prix Special sammen for endeligt at finde medaljetagerne. Ud over de seks bedste hold, går også de 8 bedste individuelle ekvipager fra Grand Prix videre til Grand Prix Special. Disse ryttere har altså stadig en chance for at kvalificere sig til den individuelle finale, selv om deres hold ikke er med videre. De 15 bedste ekvipager fra Grand Prix Special opnår adgang til den individuelle finale, der rides mandag d. 15. august i en Grand Prix Kür (freestyle til musik).

Målsætningerne for det danske dressurhold er en top 6 placering i holdkonkurrencen ved OL (top 8 vil være acceptabelt) og to ekvipager i den individuelle finale.

Reserve fløjhingsten fra KWPN Ierland er blevet opereret

Nyhed fra Helgstrand Dressage


Det er med rigtig stor beklagelse at vi må meddele at vores kårede hingst Ierland, ikke er tilgængelig med frisk sæd resten af sæsonen. Han blev pludselig meget dårlig i går eftermiddags, og blev straks kørt til Højgaard Hestehospital, hvor de desværre konstaterede en akut lyskebrok, som han blev opereret for i aftes.
Han har overlevet operationen, men hans tilstand er endnu meget kritisk. Vi er utrolig kede af hans situation, og vi håber alt hvad vi kan, på at han klarer de næste kritiske dage.

Ierland vil dog fortsat være tilgængelig med frostsæd.

Dagens nyheder i korte træk

Husk at du ALTID kan følge de hotte internationale nyheder fra hele verden via H2R Twitter.

Hvis du sidder på de PC/laptop/Ipad er det via NYHEDSOVERSIGT og så finder du det aktuelle hotte ude i højre side. Mens du på din mobil også skal ind via NYHEDSOVERSIGT og derefter scrolle ned til efter oversigten af de seneste nyheder, hvor Twitter streamen herefter kommer.

 

 

Aalborg Dressage Event 20. - 22. maj

PRESSEMEDDELELSE fra Aalborg Dressage Event

Tilmeldingerne vælter ind til Aalborg Dressage Event

Der summer af arbejdsomme klubmedlemmer i Aalborg sportsrideklub, som gør sig klar til modtage heste, rytter, officials og tilskuere til Aalborg Dressage Event 2016 d 20-22 maj. ADE er SAOs nye tiltag, hvor et CDI3* stævne kombineres med landsstævne samt en række spændende events for alle hesteinteresserede. ADE tegner til at blive et nordjysk tilløbsstykke, hvor tilmeldingerne allerede strømmer ind fra Norden og de inviterede lande.

CDI3*

Der er planlagt fem internationale klasser, der skal rides over d 20.-22. maj i både lille og stor tur med plads til . De 15 bedste ekvipager fra CDI klasserne går videre til søndagens kür. Der er ligeledes kür for B stævnerytterne om søndagen. De øvrige ryttere rider programmer fra MB3 til Grand Prix Special, så der er nok at vælge imellem. 

Stævnet er arrangeret sådan at rytterne, der er i Odense til JBK Horse festival, kan køre direkte til Aalborg efterfølgende. Man kan selvfølgelig også starte de nationale klasser, som internationale rytter, hvis man ønsker det, hvilket flere af de nordiske ryttere allerede har tilmeldt sig til.

Der er inviteret ryttere fra Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Polen, Spanien, Holland, Østrig og selvfølgelig Danmark. Rusland og Ukraine er på reservelisten og flere oversøiske lande står i kø for at være med. 

Schedules er at finde her og til de nationale klasse kan du tilmelde dig her

Baner

Ridebane.dk er i fuld sving med at anlægge fiber banerne til de internationale klasser. Materialerne er ankommet og de næste dage vil anlægget transformere sig om til flotte kvalitetsbaner i naturskønne omgivelser, som rytterne kan glæde sig til at ride på. Læs mere her. 

Event for alle med Helgstrand Dressage

Fredag aften er der planlagt et stort event med Helgstrand Dressage, som også støtter op om SAOs satsning.

Andreas og hans team vil vise spektakulære heste frem og give et brag af et show fredag d 20. maj kl 20. Vi er spændte på hvad Andreas har i ærmet, men vi lover det bliverDer bliver også serveret spændende tapas af nordjyske specialiteter samt serveret mousserende vin fra MENY. Der er flere overraskelser planlagt, så der skal holdes øje med vores hjemmeside, hvor billetterne også snart bliver sat til salg. 

Vi lægger løbende nyheder op på vores hjemmeside både dansk og engelsk.

www.aalborgdressageevent.dk

Anders Dahl og Selten HW klar til international debut i Saumur

Den 12-årige Selten HW e. Sandro Hit / Hohenstein er klar til international debut i stor tur

Med debut nationalt i  England tidligere i år med 77% i Intermediaire II og senere med 75% i Grand Prix er Anders Dahl nu klar til at debutere den talentfulde og særdeles velgående 12-årige Selten HW til weekendens CDI3 stævne i Saumur i Frankrig.

Det er mere end et år siden at Selten sidste gang var med internationalt - den gang succesfuldt i lille-turen i Barcelona. Et uheld med en ismaskine på slæb fra stalden helt ud igennem foldhegn m.m. satte en midlertidig stopper for træningen sidste år. 

Anders Dahl fortæller at han glæder sig ikke kun til at ride ad midten i Grand Prix klassen på fredag, men at han i det hele taget nyder hver dag han sætter sig i sadlen på Selten. Til spørgsmålet om hvorvidt der er planlagt flere starter, fortæller Anders at det hele kommer an på weeekendens debut, om ekvipagen skal ud at hente yderligere erfaring og point inden en evt. DM deltagelse.

Også danske Ulrik Mølgaard og Michigan er klar til start i Saumur. 

Grand Prix klassen kan følges via livestreaming på Topiberian (link via kalenderen) - klassen starter fredag morgen kl. 8.30 med første del, og efterfølges af anden del kl. 14.00 om fredagen. 

Lørdagen er med Grand Prix kür kl. 17.30 og søndagen med Grand Prix Special kl. 14.00.

 

 

 

 

Flot dansk repræsentation af udstillere v Horses & Dreams meets Denmark

Det var ikke kun ridning der var fokus på i den forgangne weekend ved Horses & Dreams meets Denmark i Hagen. En række danske firmaer, og organisationer, havde samtidig benyttet lejligheden til at gøre brug af arrangementet til at reklamere for egnes produkter - og for Danmark.

Her et lille udpluk:

Horses & Dreams meets Denmark

Horses & Dreams meets Denmark

Flying Super Kids lagde også vejen forbi med deres verdensberømte show.

Flying Super Kids lagde også vejen forbi med deres verdensberømte show.

Royal Dansk quality cookies

Royal Dansk quality cookies

Dansk Varmblod

Dansk Varmblod

LEGO - og Amalienborg.

LEGO - og Amalienborg.

Kastel Denmark by Charlotte Jorst

Kastel Denmark by Charlotte Jorst

Og Prinsesse Benedickte på forsiden af avisen

Og Prinsesse Benedickte på forsiden af avisen

Helgstrand Denmark by Marianne Helgstrand

Helgstrand Denmark by Marianne Helgstrand

ECCO stod for skopudsning

ECCO stod for skopudsning

Og så en dansk Hot Dog bar!

Og så en dansk Hot Dog bar!

H2R ser allerede frem til 2017 versionen af Horses & Dreams.

Patrik Kittels kür vinder tur fra Hagen (video)

Mr. kür

Kittel tager velfortjent også sejren i gårsdagens Grand Prix kür. Timingen og letheden er i særklasse - nyd turen herunder.

Topplacering til DV vallakken Hedelunds Mefisto

DV vallakken Hedelunds Mefisto viser en flot og udtryksfuld tur. Eneste lille ting er trav traversade til venstre hvor Mefisto springer i galop - det koster jo lidt dyrt ikke at få vist den øvelser. Hubertus Schmidt har ellers timingen i top til resten af turen. Parret slutter som nr. 5 i det skrappe felt. 

Severo gør klar til Rio

Severo Jurado Lopez og Lorenzo viser hvorfor de er klar til Rio. Masser af power og smidighed hos den store røde vallak, og med Severo som både tør og kan ride til hele turen. Parret slutter som nr. 4.  

Se resultatet her. 

Grand Prix tørst klassen i Hagen med Anne van Olst og Zidhane i top

Fejlfri tur med flot kvalitet

Anne van Olst og Zidhane viste en solid og fejlfri tur. God og velafbalanceret trav tur med smidige traversader. Dejlig skarp på overgangene. Flotte piaffe og passage ture, hele tiden hvor Zidhane er flot foran Anne. Gode serier, hvor man godt kunne ønske sig at Zidhane springer lidt mere frem i etterne, da de bliver lidt for sammenpressede. Super flot zig-zag galop med power, smidighed og balance - lidt fedtet bedømt til 7,5 - 7,0 - 7,0 - 7,0 - 7,0. 

Den sidste midterlinie med flot passage og en piaffe, hvor Zidhane "springer" flot og helt regelmæssigt fra ben til ben. Parret slutter som nr. 2 med 70,020% efter britiske Alice Ruth Oppenheimer med Headmore Delegate som vinder klassen med 71,040%. 

Om dagens tur fortæller Anne også at hun var særdeles godt tilfreds. Det handler stadig om at kunne ride turen fejlfrit som lykkedes i dag, og hun kender jo sin hest så godt, at hun ved der er flere point at hente i fremtiden. 

Nathalie og Fabienne kommer rigtig godt fra start, gode øgninger og traversade. Flydende og regelmæssig første passage/piaffe/passage tur. God skridt. Den næste piaffe bliver med lidt kraftigere anmodning fra Nathalie som Fabienne respondere fint på. I den efterfølgende overgang fra passage til galop eksplodere Fabienne desværre let. Det ligner mest af alt en "tak for sidst" for den ekstra hjælp som Nathalie gav til piaffen forud for anspringet. God galoptur uden fejl. Den sidste midterlinie kunne man godt ønske sig med lidt mere tryk af jorden i passagen. 

Agnete og Cassio kommer super flot og velbalanceret fra start. Den store skimmel bevæger sig smidigt og ubesværet i travturen. Flot passage. Det kniber lidt med endnu at få piaffen til at fungere flydende i programmet og det bliver med lidt misforståelser og spændinger. Den anden piaffe vælger Agnete rutineret at lade være lidt fremadgående hvilket ser ud til at passe Cassio tydeligt bedre. Der indløber en lidt ærgerlig fejl i etterserien. Gode pirouetter. 

Efterfølgende udtrykker Agnete også tilfredshed med turen, selvom tingene ikke er helt på plads endnu. Og selvom den +180 cm store vallak nu er blevet 11 år, ser Agnete ikke nogle bekymringer i at tingene ikke er 100% på plads, derimod giver den store vallak både rytter fornemmelsen og medbringer altid den rette indstilling til dagens arbejde, som Agnete er sikker på vil være værdifuldt from mod OL i Tokyo.

Se resultatet af klassen her. 

 

 

 

Grand Prix Special i Hagen med masser af klasse

Anna og Pepe leverede deres til dato flotteste Grand Prix Special

Det er tydeligt at Pepe har lyttet til snakken på staldgangen hjemme i Haderslev - noget med at Hønnerups Driver også gerne skulle have OL kvalifikationen på plads. Men lige nu er Pepe en herre som er i "sit livs efterår" og som stråler mere end nogensinde, og bestemt ikke ligner en der har tænkt sig at give billetten til Rio frivilligt væk.

Masser af positiv power, kombineret med super smidighed. Stjerneøvelsen passage skinner hele vejen. Gode piaffe ture. Masser af sikkerhed og rutine, hvor Anna præcist ved hvor hun kan sætte ind. Flot placering som nr. 5 med glatte 76%.

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy stråler også hele deres tur. Selvom hverken Cathrine eller Cassidy har flere år på bagen på Grand Prix niveau, så medbringer de alligevel hele pakken når de rider ad midten. Ekvipagens rutine bringer dem direkte frem i toppen af den internationale Grand Prix sport. Masser af udtryk og power, desværre med en par galop spring ind i traversade til højre, men som Cathrine hurtigt fanger og er tilbage i trav. Overgangen til galop bliver lidt spændt og generelt bliver Cassidy under vejs i galoppen lidt mere hot end Cathrine ønsker sig det. Parret slutter flot af med skarp finale centerlinie. Ekvipagen slutter flot som nr. 7 i feltet.

Daniel Bachmann og Blue Hors Hotline kommer godt fra start, men desværre indløber der flere fejl under vejs. Det ser desværre ikke helt ud som om ekvipagen endnu kan medbringe de rigtig gode takter fra opvarmningsbanen til konkurrencebanen. 

Tyskerne suveræne

Pointtavlen lyver ikke med de bedste tyskere forrest. Masser af kvalitet og god ridning fra Kristina Sprehe-Bröring, men det skarp øje fanger tydeligt at Desperados generelt hele turen er tydeligt mere på den venstre tøjle end den højre. Et faktum som dommerne uden tvivl også har mulighed for at se fra deres positioner, men som tydeligvis ikke giver sig udslag i bedømmelserne. 

Cosmo og Sønke Rothenberger giver et billede af lethed og kontrolleret power. Endnu mangler den helt sidste top timing i piaffeturene. Men kvaliteterne gennem hele turen i øvrigt er helt ud over det sædvanlige.

Fransk Karen Tebar og hendes Don Luis giver som altid et let og ubesværet billede, samtidig med at det er høj kvalitet. En ekvipage som udstråler samhørighed og harmoni hele vejen. Franskmændenes absoluttet skarpeste kort til de kommende Olympiske Lege i Rio.

Se resultatet af klassen her. 

 

 

 

 

 

 

 

Nürnberger Burg-Pokal kvalifikation i hus for Isabel Freese med Fürst Levantino

Danske Kristine Møller havde to heste med til start i dagens kvalifikation til Nürnberger Burg-Pokal finalen. 

Kristine Møller som jo nu starter for Luxembourg havde hendes faste træner gennem 15 år, Fie Skarsøe med på sidelinien - også her er anvisningerne og de rosende ord med hele tiden. Desværre med et ærgerlige changementsfejl på banen med den blot 7-årige bedårende skimlede Piquignet, som hele turen går med det mest spidsede ører, mens hun sammen med Excalibur får vist en skarp og fejlfri tur. Kristine slutter flot som nr. hhv. 5 og 7 med placering.

Man skal uden tvivl være både stor Ingrid Klimke fan og Franziskus fan, for at ville udgå at se at ekvipagen tydeligt har lavet en aftale om "hvis du ikke gør mig noget, så gør jeg dig heller ikke noget" inde på banen. Klimke leverer varen så optimalt som Franziskus nu gør det muligt. 

Se resultatet af klassen her. 

Kittel og Deja dansede gennem deres Grand Prix tur

Mens vejret viste sig fra den kolde side, så viste sporten sig heldigvis fra den varme side.

En frysende kold forårsdag i Hagen, skulle vise sig at blive endnu koldere i løbet af dagen, men for stævnearrangørerne var det stadig langt mere optimalt end den ellers lovede regn.

For de morgenfriske var der spændende ridning fra starten af dagen. Det et felt med 36 startende ekvipager.

Marlies van Baalen og hingsten Zinidi, viser en flot trav tur. Det kniber desværre i dag lidt med en helt skarpe positive kommunikation under vejs.

Hingsten Dante Weltino og hans svenske rytter Therese Nilshagen kan man kun blive positive over at følge på deres internationale vej. Når man følger ekvipagens forberedelser på opvarmningsbanen, er der intet overladt til tilfældighederne. Og INTET betyder helt nøjagtigt, at en venlig og meget fokuseret stemme i en lind strøm af anvisninger og rosende ord, hjælper ekvipagen til den bedst mulige forberedelse inden det går løs indenfor det hvide hegn. Manden med den rare rolige stemme og de skarpeste detajler er ingen ringere end Klaus Balkenhol. En helt særlig oplevelse at være med på en "lytter". Og Therese Nilshagen fortæller også efterfølgende at det betyder rigtig meget, at hun kan gå helt i "boks" og fokusere på sine forberedelser. Det er selvfølgelig ikke den måde at ekvipage og Balkenhol arbejder sammen på i deres almindelige daglige træning, men på konkurrencebanen giver det den ekstra tryghed, fortæller Therese.

Inde på banen bringer parret mere og mere sikkerhed med sig tur efter tur, og de har det lidt som så mange andre nye ekvipager, at de ligesom skal etablere sig på den internationale scene inden det måske helt honoreres som fortjent, men den fase er parret rigtig godt på vej i. Dagens tur med masser af udtryk og power, mod slut lidt for hot, men Therese lykkedes alligvel flot. Lidt spændinger ud af den 2. piaffe tur og en lidt for komprimeret 2. galop pirouette hvor Dante mister balance er eneste uoverensstemmelser i turen. 

DV vallakken Hedelund´s Mefisto ejet af Vivi og Chr. Vang-Lauridsen har ikke været startet siden sidste år i Hagen, da tiden har været brug på træningsbanen derhjemme. Reitmeister Hubertus Schmidt har timingen i orden - ikke kun inde på banen, men når man følger med på opvarmningsbanen så er der også en klar linie her. Mefisto går en ukompliceret og meget udtryksfuld tur, flotte helt regelmæssige passage ture, med masser af udtryk. Piaffen er super aktiv men stadig med lidt spænding, da Mefisto nærmest sætter sig for meget, men Hubertus får løst opgaven optimalt. Parret slutter som nr. 10 med 70,220%.

Real Dancer og Jan Dirk Giesselmann er også blandt de nye på den internationale scene. Real Dancer medbringer power og et ben i hver hjørne, og da det jo ikke er nogen skønhedskonkurrence taler kvaliteterne jo sit eget tydelige sprog. I særklasse flotte passage/piaffe ture med tilhørende skarpe flydende overgange. Parret slutter også lige udenfor de meget rutinerede som nr. 6 i det store felt.

Ekvipagerne omkring det franske team tester også OL-formen af i Hagen, og med ekvipagen Badinda Altena og Pierre Vola, får man sig igen en positiv oplevelse, både fra opvarmningsbanen og inde på banen. Desværre med fejl igen når ekvipagen når frem til etterne, da den røde hoppe bliver lidt for hot hen mod slutningen.  

Den 11-årige Ulrichsequine St. Emillion e. Sandro Hit / Ehrenwort med Dorothee Schneider i sadlen mistede pusten under vejs. Allerede ved de første passage ture fornemmede man at initiativet var alene på rytterens side, og hen mod slutningen, nærmere med pirouetterne på midterlinien sagde St. Emillion ganske enkelt fra og holdte op med at svare for Dorothee´s anvisninger. 

100% fælles mål

Kittel og Deja har fra start til slut et samspil og samarbejde som alle ryttere ønsker sig det. Afslappet afspændt opvarmning, og 100% for hinanden på banen med top kvalitet som giver en velfortjent sejr på 77.460%. Fjerlet i både bevægelse og ikke mindst kontakt. Den fineste lukkede skummende mund.

Se resultatet af klassen her. 

 

 

 

 

Suveræne tyskere i toppen af dagens Grand Prix i Hagen

Selvom der stod Tyskland på de første fire pladser i dagens Grand Prix med kvalifikation til morgendagens Special, så var der også tydelige aftryk af de bedste danske ekvipager. 

De 15 bedst placerede er klar til Special og det betyder at Anna, Cathrine og Daniel skal repræsentere de rød/hvide farver i morgen. Klassen starter kl. 17.00. Også Severo Jurado Lopez og N.O.H.´s Daijoubo er klar til Specialen med en individuel placering som nr. 14 i dag. 

Anna Kasprzak og Donnperignon bliver flot placeret som nr. 5 med 75,160%. Skarp tur generelt, masser af smidighed. Mister balancen en smule i zig-zag galoppen og begge pirouetter mangler en smule mere centrering og ro. Super flotte piaffe og passage ture. Piaffen er også denne gang med endnu bedre kvalitet end man har set parret tidligere. 

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy viser høj kvalitet og overblik i deres tur. 73,160% og samlet nr. 9, og med en tur hvor der stadig er plads til forbedringer. Lidt skarpere overgange op i første passage, op i passage ved M og den sidste overgang til trav som bliver lidt tidlig. Super blød og harmonisk tur med masser af power. Flotte serier og pirouetter. Piaffen laver Cathrine på stedet som det korrekt foreskrives.

En spændende special venter i morgen.