Talentfuld DV hest dukker op hos ung tysk toprytter

I weekenden var det med Nürnberger Burg-Pokal debut til endnu en DV hest, nemlig Robinho f. 2007 e. Romanov / Schufro, avlet af Jytte Strangholt og Kurt Nørskov. Robinho blev flot redet af den tyske unge toprytter Charlott-Maria Schürmann.

Parret var til start i Nürnberger Burg-Pokal kvalifikationen og blev nr. 4 i den endelige finalekvalifikation med 73%. 

Tilbage i 2012 blev Robinho solgt til Jochen Arl/Henri Rouste. Uddannelsen indtil salget havde berider Carina Cassøe Krüth stået for, idet hun havde haft Robinho i arbejde for avler parret i 2 år. Ekvipagen sikrede sig tilbage i 2011 sejren i egnethedstesten på Vilhelmsborg, og var dermed kvalificeret til Unghestechampionatet, men kom desværre ikke afsted da Robinho havde ligget fast i boksen. Istedet var parret klar til Scandinavian Open i Falsterbo i Sverige hvor de blev nr. 3 i finalen og var også 1. reserve til UVM. 

Med weekendens bekendte navn på startlisten i Nürnberg, var det naturligvis med spænding at Carina havde mulighed for at gense en særdeles velgående Robinho.

Robinho og Carina Cassøe Krüth i Falsterbo 2012 - photo credit: Privat foto/Carina Cassøe Krüth

Robinho og Carina Cassøe Krüth i Falsterbo 2012 - photo credit: Privat foto/Carina Cassøe Krüth

Robinho´s nye rytter Charlott-Maria Schürmann er topbegejstret. Charlott Schürmann fortæller at hun har kun haft Robinho i træning i 8 uger. Uddannelsen af Robinho indtil nu har Henri Rouste stået for. Robinho ejes af Frau Dr. Soreen Wemhöner-Budde.

Som Charlott beskriver Robinho, så er han en meget stor hest, men super følsom og fantastisk at ride. Han er meget lærnem, giver en super god fornemmelse og giver derfor en skøn ridetur hver dag. Charlott har store planer for deres fælles fremtid. Weeekenden her var deres spæde start sammen, og det er planen at uddannelsen hen over vinteren gerne skulle bringe parret op på "ungheste Grand Prix niveau", så de kan forhåbentlig er klar til Louisdor Preis turneringen (som er for 8-10 årige heste) i det nye år. 

Charlott-Maria Schürmann og Robinho i Nürnberg - photo credit: privat foto/Charlott-Maria Schürmann

Charlott-Maria Schürmann og Robinho i Nürnberg - photo credit: privat foto/Charlott-Maria Schürmann

Hoppen Dolcivita, som er mor til Robinho, er Jytte Strangholt og Kurt Nørskov´s eneste avlshoppe. Dolcivita fungere fortsat i avlen. Sammen med Carina Cassøe Krüth har avlerparret fortsat deres succesfulde samarbejde, og i dag blev Carina placeret som nr. 6 med vallakken Don Caballero e. Don Olymbrio. Derudover har Jytte og Kurt også en åring efter Goldfinger, og Dolcivita er ifolet med Grand Galaxy Win.

Kurt Nørskov her sammen med Don Caballero fra dagen egnethedstest i Ikast, der formodenligt har givet en billet til Unghestechampionatet i Herning 2017. Photo credit: privat foto/Carina Cassøe Krüth

Kurt Nørskov her sammen med Don Caballero fra dagen egnethedstest i Ikast, der formodenligt har givet en billet til Unghestechampionatet i Herning 2017. Photo credit: privat foto/Carina Cassøe Krüth

Share

Et par rigtig gode heste til den kommende auktion i Marbach næste søndag

Søndag den 6. november slutter Marbacher wochenende og hingstekåring af med auktion. 

I går var der streaming af præsentationen af auktionskollektionen via Clipmyhorse, og her viste 3 heste et spændende billede for fremtiden, og H2R klare bud på toppriser. 

Nr. 14 en 4 års vallak e. Don Juan de Hus / Rotspon. Super langbenet og til præsentationen bliver han kun bedre under vejs.

Nr. 18 en 4 års vallak e. Fürstenball / Rotspon som viser en dejligt bevægelsesforløb med god vinkel og aktivitet bagfra.

Nr. 27 en 3 års vallak e. Little Charly (Lord Loxley/Florestan) / Rouletto, som bærer sin rytter flot og i god balance, samtidig med at han til trods sin unge alder også formår at øge sin skridtlængde.

Se hele kollektionen her. 

Share

HP Horses, Blue Hors og Katrinelund var også på hingste indkøb i Verden i dag

Flere nye top hingste indkøbt i dag

HP Horses sikrede sig hingsten med katalog nr. 68 e. Funtime (Ampere / Sandro Hit)  / Londonderry for 120.000 euro på auktionen. Det er planen at hingsten vil være tilgængelig for avlerne via Schockemöhle.

Blue Hors indkøbt præmiehingsten med katalog nr. 10 e. Dancier / Wolkenstein II til 200.000 euro.

Katrinelund sikrede sig katalog nr. 59 e. Enzo Farrari (Painted Black / Krack C)  / Lord Loxley for 32.000 euro.

Iøvrigt en af H2R favoritterne efter at have set video kollektionen igennem sammen med katalog nr. 83 som Helgstrand Dressage købte. (se nyheden fra 6. oktober her.)

Share

Marbach Wochenende præsenterer deres auktions kollektion i morgen kl. 17.00 (via Clipmyhorse)

Sadelkåring og auktion fra 4. til 6. november

I morgen kl. 17.00 kan man følge live præsentationen af auktionshestene som kommer under hammeren søndag den 6. november kl. 14.00. 

Det skarpe øje fanger den sidste hingst i kollektionen (som ikke er tilmeldt auktionen), som er avlet af Rath / Linsenhoff og efter Totilas og Wahajama. Hoppen Wahjama var jo Ann Katrin Linsenshoff´s tidligere top Grand Prix hoppe.

Præsentationen kan følges via Clipmyhorse. 

Se hele kollektionen her. 

Share

90,09% bringer Isabell Werth ind i den helt særlige club90

Et World Cup felt i mesterskabskvalitet

Det er ikke så tit at man ser så skarpt et felt samlet som i Lyon i år. Masser af OL ekvipager, kronet med team guld vinder og individuel sølvvinder Isabell Werth med Weihegold OLD.

Isabell Werth leverede en fantastisk tur i dag sammen med Weihegold OLD. Det fantastiske moment er selvfølgelig kombinationen af top teknisk kvalitet og så måden og letheden tingene bliver udført på - det er ganske enkelt dressuren når den bliver smukkest. 

To små ting under vejs, en lille takt fejl i den første øgning og så en lille uro hen mod slutningen, hvor Isabell tydeligt vil være sikker på powerknappen virker i passagen, hvor det ser ud som om hun lige får trykket lidt for hårdt og Weihegold lige stiger afsted. Ellers er billedet bare let og ubesværet hele vejen. 

Nr. 2 i dag og nr. 2 i Grand Prix klassen - med personlig bedste begge dage, det var fakta for Carl Hester og Nip Tuck efter de to World Cup dage. Ekvipagen bliver ved at vise forbedret kvalitet, selvom turen i dag indimellem var lidt på nåle, så var overblikket hos Carl Hester som også havde timingen i top.

Dagens nr. 3 bliver Hans Peter Minderhoud og Glock´s Johnson som også leverede høj kvalitet, selvom det indimellem virker en smule anstrengt. Man kunne godt ønske sig lidt mere initiativ fra Johnson under vejs. Men teknisk er det høj kvalitet hele vejen. 

Medkommentator på FEI-tv var Patrik Kittel

Dårligt var han sprunget af Deja efter en rigtig flot kür, med masser af high-light og velfungerende piaffe ture. Der er ingen tvivl om at den 12-årige Deja og Kittel kan tage plads længere fremme på resultatlisten når piaffen er endnu mere på plads, men set ud fra küren i dag, så er kurven vendt og der er tydelig forbedring at spore.

En fornøjelse med en top mand som Kittel i kommentatorstolen, og måske endnu mere når stemmen der ellers skulle guide publikum igennem var den vanlige springkommentator på FEI-tv. (måske havde John Kyle fri!). Masser af gode kommentarer og Kittel sidder jo naturligvis med en helt særlig "insider" viden, når han fortæller om sine kollegaer under vejs. 

Meget mere af det tak!

En enkelt DV hest i feltet

DV vallakken Smeyers Molberg, avlet af Stutteri Atterupgaard med Marcela Krinke-Susmelj i sadlen viser en stærk kür. Marcela bruger virkelig musikken aktivt til flotte overgange fra trav til passage. Og Molberg er bare Mr. clear transitions mellem piaffe og passage. Desværre fungere galoppirouetterne ikke rigtigt i dag, det bliver mest lidt midtpartsvendinger uden vægt på bagbenene. 

Se resultatet af klassen her. 

 

 

Share

Sidste afdeling af Nürnberger Burg-Pokal kvalifikationen er i Nürnberg

Kvalifikationsklassen til finalkvalifikationen blev vundet af Ingrid Klimke med Geraldine. Da ekvipagen allerede er kvalificeret til finalen som finder sted i Frankfurt i midten af december, må man antage at Klimke bare bruger stævnet her til at pudse formen lidt af, idet hun også har Franziskus med til start, hvor hun i dag blev nr. 3. Franziskus er også allerede kvalificeret til finalen. 

Derimod er dagens nr. 2 Damon´s Satelite med Jil-Marielle Becks endnu ikke kvalificeret, og set ud fra dagen indledende klasse et meget strækt kort til den sidste finaleplads. Damon´s Satelite går med masser af power og super balance hele vejen. Stort og smidigt gående i alle 3 gangarter med højkvalitet og uden svagheder. 

Placeret som nr. 4 blev Kira Wulferding med hingsten For Romance. En flot tur med en meget opmærksom og udtryksfuld herre, som lytter til sin rytter hele vejen. I skridtturen mangler man den sidste afspændthed, da den frie skridt mangler mere frihed. Super flotte galoppirouetter med fantastisk sit og det flotte udtryk i afviklingen af galopspringene. og i det hele taget flot balance og super skøn kontakt som Kira Wulferding altid er garant for med hendes unge heste. 

Se resultatet af klassen her.  

Feltet talte også to DV heste, nemlig den 9-årige vallak Robinho e. Romanov / Schufro avlet af Jytte Strangholt og Kurt Nørskov, med Charlott-Maria Schürmann i sadlen som sluttede nr. 7 og er nu klar til morgendagens finalekvalifikation, hvor de 12 bedste er startberettiget. 

Marburgs Zardetto, 7 år e. Zack / Romanov med Ferdinand Fisch slutter som nr. 13. Zardetto er avlet af Hanne Lund og Henrik Hansen. 

 

Share

Isabell Werth og Weihegold OLD vinder CDI-W Grand Prix i Lyon i dag (video)

Ubegribeligt at man ikke streamer fra dagens Grand Prix i Lyon

Det skarpeste felt siden OL i Rio var i dag til start i World Cup Grand Prix klassen i Lyon. Desværre havde man valgt, at det kun var tilskuerne i den store imponerende arena, som skulle nyde nogle af verdens allerbedste ekvipager live.

Klik på linket til video for Isabell Werth og Weihegold her. 83,940%

Nip Tuck og Carl Hester følger på 2. pladsen med 78,320%, mens Jessica von Bredow-Werndl med Zaire bliver nr. 3 med 76,320%.

Det er jo bestemt ikke nogen nem opgave at udbrede sporten, når man kun vælger at vise konkurrence for publikum som er tilstede i Lyon.

Se hele resultatlisten her. 

Start listen er klar til i morgen eftermiddag kl. 16.00 hvor küren går. Küren livestreames via FEI-tv.

 

 

 

Share

Verdensklasse rytter klar til at teste de unge heste og vise den 3-dobbelte UVM vinder Sezuan

Dorothee Schneider testrytter til Unghestechampionatet 2017, og Sezuan gæst i show fredag og lørdag aften

Tyske Dorothee Schneider som er nykåret OL team guldvinder, og bl.a. 3-dobbelt verdensmester for unge heste med DV hingsten Sezuan gæster Herning Horse Show 2017.

47-årige Dorothee Schneider bor sammen med sin mand Jobst Krumhoff på Gestüt Sankt Stephan i nærheden af Frankfurt. Et stutteri med stærke Trakehner rødder, idet Dorothee´s far altid har været passioneret Trakehner avler.

Dorothee er en særdeles erfaren rytter med de største international successer med OL team sølv i London 2012, og seneste OL team guld i Rio. Dorothee Schneider har opnået over 1.000 placeringer, heraf 330 sejre fra S-dressur til Grand Prix. Lige nu er Dorothee Schneider højaktuel med sin succes sammen med Sezuan og OL hesten Showtime FRH.

"Hver gangart kan forbedres"

Dorothee Schneider er klar til at udføre testrytteropgaven til Unghestechampionatet i 2017, hvor hun vil være klar til at teste de 24 bedste unge heste, fordelt med 12 heste lørdag eftermiddag og 12 heste igen søndag formiddag. En opgave som Dorothee glæder sig meget til og som hun selv beskriver det "jeg er facineret af samarbejdet med hesten, de evige udfordringer, løse problemer og arbejde med nye ting, hele tiden så hesten føler sig godt tilpas og er klar til at give sit bedste."

Sezuan indtager også Herning

Det har været et stort ønske fra Dansk Varmblod at få mulighed for at hædre den første 3-dobbelte verdensmester for ungheste Sezuan sammen med sine ejere Frau Jasper-Kohl og Herr Kohl, naturligvis fremvist under sin rytter Dorothee Schneider. 

Dorothee og Sezuan vil kunne opleves til de to gala shows både fredag aften og lørdag aften.

Sekretariatschef i Dansk Varmblod Casper Cassøe Krüth udtaler: "Jeg er stolt over at Dansk Varmblod endnu en gang kan tiltrække en af verdens absolut bedste ryttere, til at teste de bedste unge DV-heste."

Husk du kan sikre dig billetter til årets begivenhed Herning Horse Show via linket her. 

 

Share

De svenske ungheste er i gang i Jönköbing med sejr til DV vallakken Fireball Macohl

Den nykårede Breeder Thophy mester Dragon Welt e. Dancier / Weltmeyer med Ida-Linn Lundholm sejrede i dagens indledende klasse for de 4 års heste med: Trav 9.2, skridt 8.6, galop 9.8, løsgjorthed 9.5, alm. indtryk 9.8 = 93.800

Se hele resultatet af klassen her. 

5 års klassen blev vundet af DV vallakken Fireball Macohl e. Fürstenball / Rosentanz med Marina Mattsson i sadlen. Ekvipagen opnåede følgende karakterer: Trav 8.3, skridt 9.3, galop 8.5, løsgjorthed 8.5, potentiale 8.7 = 86.600.

Se hele resultatet af klassen her. 

I morgen er det bl.a. indledende 6 års og 7 års.

Stævnet kan følges via livestreaming - links findes via H2R kalenderen. 

Share

Tid til nytænkning - "begrebet" landstræner er en forældet størrelse

Med DRF´s nyhed i dag, som slutter med: "Nu starter processen med at finde en ny landstræner, og det er vigtigt for os, at det bliver en grundig og gennemarbejdet proces, der får den tid, det kræver," er der umiddelbart ikke lagt op til nytænkning.

Verden er i konstant forandring ligesom dressuren, og netop derfor er det tid for at kigge fremad og være i tråd med nutidens behov. 

Fra H2R synspunkt er hvervet som landsstræner en "uddød race". Når vi kigger os omkring - ikke kun indenfor Danmarks grænser og de ekvipager som hører til i eliten, så består det stort set overalt af små som store top professionelle interne teams - alle sammen med samme mission at blive bedst mulige til deres sport, for dermed at kunne gøre sig gældende for deres respektive nationer når landsholdsdragten kalder.

Interne teams som består af træner, smed, dyrlæge, fysioterapeut, massør, fysisk træner, mental træner osv. - ingenting er overladt til tilfældigheder. 

Teknisk træner er det nye

Men hvem skal tage det endegyldige valg? Det har jo altid tidligere ligget i hænderne på landstræneren. 

Fremtidens landshold iflg. H2R bør udvælges i samarbejde mellem en chef d´equipe og en teknisk træner. Og det er her det bliver helt nyt. Fremover skal der iflg. H2R nemlig ikke være nogen landstræner, men de to førnævnte personer som i langt større grad følger de max 10 potentielle danske eliteryttere. Og det nye er ikke at invitere til landsholdssamlinger, men derimod at chef d´equipe og den tekniske træner tager på hjemmebesøg til et kig på ekvipagernes daglige træning, og til en snak om og med den daglige træner og rytteren, om hvilke ting der bør arbejdes på. Hvor kan der evt. sættes ind i forhold til seneste resultater. (Besøget kunne være eks. 2 gange om foråret og 2 gange om efteråret).

I bund og grund handler funktionen om at de personer som skal varetage hhv. chef d´equipe rollen og den tekniske træner rolle, er top engagerede og har fingeren 110% på den internationale puls. 

Eliterytterne mødes (uden hest men evt. med deres træner) til input / opsummering om hvad der generelt rører sig internationalt. Hvem bør man lytte til, hvor sker der forandringer og hvad er trenden kunne være et eksempel på nogle af emnerne. (eks 2 gange årligt)

Individuel støtte bør være klar til særlige ekvipager

De ekvipager som måske endnu ikke har haft mulighed for at etablere deres fulde team på hjemmefronten, bør i fremtiden have mulighed for at søge løbende økonomisk støtte.  

"Bobler" ekvipager inviteres til landsholdssamling, hvor de får mulighed for at vise hvor langt de er.  Boblerne udpeges ud fra nationale stævne resultater på både Grand Prix niveau og lille-tur niveau. (eks. 2 gange årligt)

En APP kunne hjælpe tingene på vej

Selve vejen frem mod landsholdsdragten til de store mesterskaber, burde alle ekvipager uden de store problemer kunne bliver en del af. Det handler i første omgang om internationale resultater, hvor man fra DRF´s side allerede når et mesterskab er afsluttet, kunne være klar med nye kriterier for hvordan den enkelte ekvipage kan spille sig på banen. Og jo tættere man kommer på nogle "stop terminer" jo skarpere bliver konkurrencen naturligvis.

Og hvor man skal ride og hvad det tæller i den store sammenhæng, kan jo kategoriseres i hvorvidt der er tale om CDI3-4 eller 5 stævner med dommere med 3-4 eller 5-stjerne status. Egentlig et arbejde som man med lidt snilde kunne udvikle APP til at lave. Så har alle en fair chance for at melde sig ind i kampen.

Der skal selvfølgelig være indarbejdet en faktor til reguleringer, hvis man tidligere har redet mesterskaber, og hvilke mesterskaber. OL tæller jo naturligvis højere end DM. De enkelt pladser til de enkelte stævner fordeles i forhold til placering på "ranglisten". 

Og når alt det er nævnt så er der jo stadig brug for at kunne tilgodese individuelle ønsker og krav sammenholdt med erfaring og potentialet for den enkelte ekvipage. 

(Kære læser tag nu ikke H2R´s opråb om App´en her for pålydende, men det er bare et lille vink om mulighed for nytænkning, så alle med landsholdsdrømme kan deltage ;-)

 

 

Share

Rudolf Zeilinger stopper som dressurlandstræner i 2017

Nyhed på DRF i dag

Efter 19 år i spidsen for det danske dressurlandshold har tyske Rudolf Zeilinger meddelt Dansk Ride Forbund, at han gerne vil give stafetten videre til en ny landstræner i løbet af 2017. I løbet af Rudolfs mange år som landstræner er niveauet og antallet af udøvere på højeste internationale plan vokset markant med bl.a. EM-, VM- og OL-medaljer til følge. (English version below)

Et markant fingeraftryk på dansk dressur

”Jeg har haft 19 fantastiske år som landstræner for Danmark, og jeg er utrolig glad for at have været en del af udviklingen af dansk dressursport. Det har været et forbilledligt samarbejde med forbundet og trænerteamet, som har resulteret i en stor udvikling i dansk dressursport. Men når vi nu går i gang med en ny 4-årig periode frem mod OL i Tokyo, finder jeg, at tiden er inde, til at en ny træner må tage over og fortsætte udviklingen af dansk dressursport”, siger Rudolf Zeilinger. 

Vi har aftalt med Rudolf, at han varetager træningen af vores ryttere frem til en ny landstræner er fundet. Vi forventer, at dette er på plads senest ved DM på Broholm i juni 2017. Ved DM vil vi også benytte lejlighed til at sige ordentligt farvel til Rudolf. 

Generalsekretær i Dansk Ride Forbund Jens-Erik Majlund og elitechef Kimi Nielsen har sat stor pris på samarbejdet med Zeilinger og udtaler: 

”I løbet af Rudolfs 19 år som landstræner har han formået at gøre os til en af de stærkeste dressurnationer i verden, og vi ser tilbage på samarbejdet med stor tilfredshed. 

Fra at vi kun havde en håndfuld internationale Grand Prix-ryttere, da Rudolf startede i 1997, har vi nu en bred gruppe af internationale ryttere, der konkurrerer ved CDI-shows (international dressur) over hele verden. Se bare på alle vigtige CDI-shows i Europa, hvor vi ikke bare oplever dansk dressur på startlisten, men også blandt toppplaceringerne. Gennem sine 19 år som landstræner har Rudolf gjort et fantastisk job ved clinics, konkurrencer og mesterskaber, og vores ryttere og trænere har udviklet sig enormt, og mange af dem er kommet op blandt de bedste i verden. 

Rudolf har været garant for høj kvalitet i den professionelle og tekniske korrekte træning af ryttere og heste, hvilket har ført os til store successer – blandt de største kan nævnes Andreas Helgstrands individuelle sølv og bronze ved VM i 2006, samt holdbronze ved EM i 1999 og 2001 samt OL i 2008. Vi er taknemmelige for at have haft så frugtbart et samarbejde gennem 19 år med en af de bedste og mest professionelle trænere i verden. 

Nu starter processen med at finde en ny landstræner, og det er vigtigt for os, at det bliver en grundig og gennemarbejdet proces, der får den tid, det kræver. Derfor er vi også meget glade for, at Rudolf har indvilget i at fortsætte med træningen og sparringen frem til, vi har fundet den rette person, der kan lede os frem mod OL Tokyo 2020 og tiden derefter.” 


Rudolf Zeilinger resigns as Danish national coach in 2017

After 19 years in front of the Danish dressage team German Rudolf Zeilinger has informed the Danish Equestrian Federation that he would like to pass the relay to a new national coach during 2017. During Rudolf's 19 years as coach, the level and the number of athletes at the highest international level have increased significantly with medals at the European Championships, World Championships and Olympic to follow.

A significant mark on Danish dressage


"I have had 19 fantastic years as national coach of Denmark, and I am extremely happy to have been part of the development of Danish dressage. It has been an exemplary collaboration with the federation and the coaching staff, which has resulted in good performance and a great development in Danish dressage. But here at the entrance to a new four-year period up to the Olympics in Tokyo, I find that the time is right for a new coach to take over and continue the development of Danish dressage sport," says Rudolf 

We have agreed with Rudolf that he is responsible for the training of our riders until a new coach is found. We expect that this is in place at the latest by the Danish Championships in June 2017. At this event we will also get the opportunity to say a proper goodbye to Rudolf. 

General Secretary of the Danish Equestrian Federation Jens-Erik Majlund and elite manager Kimi Nielsen have appreciated the cooperation with Zeilinger and says: 

“During 19 years as National Coach for our Dressage team, Rudolf Zeilinger has lifted Danish Dressage to be among the strongest dressage nations in the world. We have been extremely happy with the cooperation during all these years. 

From having just a handful of international Grand Prix riders back in 1997 when Rudolf started, we now have a very big group of riders competing at CDI shows all over the world. At almost every important CDI show in Europe, you will find Danish riders, not just competing but very often among the best-placed riders. During these years, Rudolf has done a fantastic job at clinics, shows and championships, our riders and trainers have developed and a lot of them have grown to be among the very best in the world. 

Rudolf have been the guarantee for high quality in the professional and technical correct training of riders and horses, which have led to a lot of great results for our dressage team, among the most important Andreas Helgstrand's silver and bronze medals at WEG in 2006 and the team bronze medals at the Europeans in 1999 and 2001 and at The Olympic Games in 2008. We are very grateful and feel lucky that we succeeded in having one of the best qualified and professional coaches in the world. 

To find a new National Coach to replace Rudolf requires time and a thorough process and carefulness. Therefore we are very pleased that Rudolf has agreed to continue with the training and support until we have found the right replacement who can lead us to Tokyo in 2020 and beyond.”

Share

Uddrag af FEI pressemeddelelse til de danske Severo fans

The sensational Spanish partnership of Severo Jesus Jurado Lopez and the 10-year-old gelding Lorenzo were convincing winners of today’s first leg of the FEI World Cup™ Dressage 2016/2017 Western European League at Odense in Denmark. Throwing down a score of 82.060 they pinned Sweden’s seven-time Olympian Tinne Vilhelmson Silfven into runner-up spot with Paridon Magi, while another of the strong Swedish contingent, Rose Mathisen, steered Zuidenwind into third.

“Lorenzo is coming back after his holidays”, explained the 28-year-old Spaniard who made a huge impact when finishing fifth at the Rio 2016 Olympic Games with the horse who only competed in his first international Grand Prix last February.  “At the moment he may not be as sharp as he was earlier in the season but he is coming along nicely. He coped very well with the atmosphere and he enjoyed the applause of the crowd!” said the rider who is based in the North of Denmark and works as a trainer at Helgstrand Dressage.

Jurado Lopez said he will continue to chase down qualifying points “because we are hoping to get to the Final”. The FEI World Cup™ Dressage 2016/2017 Final will take place in Omaha, Nebraska (USA) next March and the second leg of the Western European League qualifying series will take place next week, in Lyon, France. 

Læs hele FEI pressemeddelelsen her. 

Share

Nye stemmer til at kommentere

Genvalg til Gunilla Nymand Faurby og Simone Lunding-Hoppe i kommentator stolene

I 5 års og 6 års indledende og trøstfinalen, var den danske dommer Gunilla Nymand Faurby ny stemme til kommenteringen efter hver enkelt ridt.

Gunilla er kendt national dommer i det fyske, hvor hun har status som B-dommer, og har gennem de 10 år som JBK har været i Odense, hver eneste gang været skriver i både championatsklasserne og World Cup. En opgave som Gunilla har set frem til, og hvor hun hvert år har fået masser af nyerfaring med hjem.

2016 blev for Gunilla en større mundfuld end beregnet, da hun som hun selv beskriver det fik ca. 30 sekunder til at vende sig til tanken, tænde mikrofonen og tale til publikum.

Fra sidelinien far den en noget forsigtig start med et par bump, men derfra voksede Gunilla flot med opgaven, og blev i trøstfinalerne faktisk ret suveræn, med en flydende og rigtig informativ information om og til hver enkelt ekvipage. Tydeligt at de notater hun havde gjort sig under vejs som skriver, også var det hun brugte til at begrunde de enkelte karakterer. 

I en del af World Cup Grand Prix klassen havde Simone Lunding-Hoppe taget plads med Line Hermann Hass. Det var tydeligt at fornemme at Simone havde fingeren flot på den ridemæssige puls, og kunne også supplere med kommentarer om de danske ekvipager.

Det betyder utrolig meget når man lytter med at der er vægt bag ordene, og med "vægt", at man fornemmer at vedkommende dels ved hvad det drejer sig om, men også ved hvor svært det reelt er, både at få til at se nemt ud og samtidig lykkedes uden fejl. Og hvis der opstår fejl, også prøver at fortælle om udfordringerne for bare at komme rundt. 

Flot kommentator debut til de to unge damer.

Share

Championatsfinalerne manglede en gennemgående dommer og et sæt udenlandske øjne

Championatsfinaler 2016 var igen med international topklasse

Det er altid interessant at kigge lidt tilbage på tingene, og fange op på hvad der egentlig var fakta, og ikke mindst hvor der er brug for nytænkning. 

Allerede ved offentliggørelsen af dommerne sprang det i øjnene at man fra DRF´s side dels valgte at udskifte den ene af dommerne mellem indledende og trøst finalen for både 5 års og 6 års, og dernæst at nedprioritere en udenlandsk dommer i finalen. 

Når de unge heste når frem til finalerne har de allerede været selekteret to gange, både fra kvalifikationen og dernæst fra mellemrunden. Finalen er jo som bekendt ikke bare en enkelt klasse, men et forløb på mindst to klasser, og for en del tre klasser inden vinderne kan udpeges. 

Når man har fulgt med alle dagene i alle klasserne, efterlader dette års finaler et stort spørgsmål omkring linien i bedømmelserne. Dag et og dag to var nogenlunde på linie med hinanden, og de ryttere som red 2. kvalifikation var ok med på hvad det var dommerne ville se. Men når man nåede til finalerne var de kvaliteter og bedømmelser man havde set de indledende dage stort set nulstillet, og nu bedømt med helt andre briller og helt anden linie, stort set kun med undtagelse af de to verdensmestre.

Et par af de frustrerende bedømmelser når man ser eksempelvis 4 års hingsten Atterupgaards Botticelli og 6 års hingsten Vincent Maranello - begge nævnt i de respektive nyheder fra finalerne. 

Med et kvalitetsmæssigt internationalt felt som de vi har set igen i år, havde det været skønt dels med en gennemgående dommer over alle 3 dage i alle årgangene, og ikke mindst manglede der klart et sæt internationale udenlandske øjne (ikke nødvendigvis en dommer, men kunne ligeså godt være en rytter eller træner) på finalendagen. 

Share